Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

09. září 2009 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 104 x přečteno

Lyžování v Krušných horách – Západ

Bublava

ski areál v západní části Krušných hor severně od Kraslic, při německé hranici. Pohodové lyžování bez stresu a bez front, široké sjezdovky všech stupňů obtížnosti s kvalitní strojovou úpravou, 1 původní a 3 nové lyžařské vleky, úplné technické zasněžení areálu, pestrý výběr časových i bodových jízdenek. 750 – 935m.
*********************************************** Klínovec jih
Na vrchol nejvyšší hory Krušných hor vede sedačková lanová dráha a to z Jáchymova přímo na vrchol Klínovce (1244 m. n. m.). Dolní stanice lanovky je vzdálena cca 3 km od středu města Jáchymova, horní pak cca 3 km od nejvýše položeného města v České republice – Božího Daru. Dolní stanice je v nadmořské výšce 802m a horní 1230m.
***********************************************

Kraslice
Ski areál v Krušných horách ve městě Kraslice na hranicích se SRN je vhodný pro rekreační lyžaře, rodiče s dětmi a lyžařské výcviky díky velkému a přehlednému terénu sjezdovek. V místě vleku je restaurace s možností občerstvení.Lyžařský vlek typu Poma s přepravní kapacitou cca 750 osob za hodinu. Délka vleku je 560 m s převýšením 130 m. Obtížnost sjezdové trati je lehká. Areál je vhodný pro rekreační lyžaře, rodiče s dětmi a lyžařské výcviky díky velkému a přehlednému terénu sjezdovek. K dispozici je i malý vlek pro začínající lyžaře.
Je zde také možnost večerního lyžování, dopravy vlakem – železniční zastávka je vzdálena cca 100 m od sjezdovky. Parkoviště je rovněž v dosahu cca 100 m.
***********************************************

Náprava Jáchymov
Skiareál NÁPRAVA je lyžařské středisko, které se nachází na svazích Krušných hor, bezprostředně nad lázněmi Jáchymov v nadmořské výšce 800 – 930 m. Středisko nabízí sjezdové tratě všech obtížností, které jsou pravidelně upravovány, část tratí je uměle zasněžována.K dispozici jsou 3 lyžařské vleky – nová kotva s kapacitu 1100 osob/hod a dále dva vleky typu Poma. Jeden z vleků Poma je uzpůsoben pro malé děti a začátečníky.
***********************************************

Neklid u Božího Daru
Nachází se na náhorní planině při státní hranicí s Německem. Parkoviště, půjčovny, lyžařská škola, rychlé občerstvení. 4km modrých a červených tratí, 6 vleků. Pro snowboardisty je vybudován snowpark. Večerní lyžování. Možnost společných skipasů se sousedními středisky Klínovec Sever či Oberwiesenthal. Upravované běžecké trasy.
***********************************************

Novako Boží Dar
Miniareál na jihozápadním nezalesněném mírném svahu přímo v obci Boží Dar. Dvě sjezdovky o délce 265 a 350 m se dvěma vleky, ideální pro začátečníky a rodiny s dětmi, snowtubing. Půjčovna vybavení. Pravidelný každodenní provoz i večerní
lyžování.
***********************************************

Nové Hamry
Obec Nové Hamry se rozkládá v údolí řeky Rolavy a Bílého potoka v nejzachovalejší části Krušných hor na samém západě Karlovarského kraje. Je dnes již vyhledávaným rekreačním místem především v zimních obdobích vzhledem k dobrým lyžařským podmínkám a to jak pro sjezdové tak běžecké lyžování.
***********************************************

Pernink
Malebný krušnohorský areálek nabízí: 3 lyžařské vleky (250 – 300 – 700 m), umělé zasněžování, půjčovnu sjezdových lyží, běžeckých lyží a snowboardů. 1 „Baby lift“ s možností výuky lyžování, večerní lyžování. Lyž.škola, půjčovna, občerstvení.
***********************************************

Abertamy
Samoobslužný BLV – O
Délka vleku 300 m
Převýšení 54 m
Sjezdovka pro náročné, začátečníky i lyžařské kursy, možnost i snowboardů
Přepravní kapacita 600 lyžařů za 60 minut

***********************************************

Potůčky Co Vám nabízí Ski areál Potůčky?

* lyžování denně od 9.00 do 16.00 hod
* 555 metrů dlouhý vlek (kotva)
* parkoviště (bezprostředně u vleku) zdarma
* stylový roubený bufet s dětským koutkem
* půjčovnu lyží…
***********************************************

Ski areál Merklín
Lokální západočeské lyžování 15 km od Karlových Varů. Pravidelná úprava tratí, zasněžování, lyžařská škola, parkoviště, občerstvení.
***********************************************

Ski area Mariánské Lázně
Délka sjezdových tratí v areálu je cca 1,5 km. K dopravě lyžařů slouží lanová dráha a dva moderní lyžařské vleky. Skibar, skipůjčovna, skiservis, sociální zázemí, dostatek parkovacích ploch, lyžařská a snowboardová škola. 652-758 m.
***********************************************

Klínovec – lyžařská škola
Lyžařská a snowboardová škola je určená dětem i dospělým, kteří se chtějí naučit nebo zdokonalit v jízdě na „prkně“ nebo na lyžích. Nejčastěji výuka probíhá ve skupinách, kde jednotlivci, motivovaní skupinou, většinou dosahují lepších výsledků než při individuální výuce. Zdá se to být paradoxní, ale při hromadné výuce může instruktor na ostatních klientech ze skupiny ukázat chyby a navíc celková atmosféra v partě je příjemnější. Ale chápeme, že např. jeden dospělý nechce být ve skupině společně s dětmi. Pokud si tedy budete individuální výuku vyčleníme instruktora jen pro Vás.Největším přínosem pro klienty lyžařské školy Klínovec jsou její privátní vleky a vhodné sjezdovky. Začátečníky a mírně pokročilé tedy neučíme na veřejných sjezdovkách s rušným provozem, ale na vlastním svahu. Sjezdovky jsou mírné, s bezpečným dojezdem. Vleky mají nižší rychlost pro snadné nastupování.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz