Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

28. dubna 2010 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 7 176 x přečteno

Cyklostezka Kadaň – Klášterec nad Ohří

Od roku 2008 se můžeme projet z Kadaně do Klášterce nad Ohří po krásné cyklostezce. Cyklostezka začíná v Kadani u restaurace Split, pod hrází

Cyklostezka Kadaň Klášterec

přehrady Kadaňský stupeň. Zde je unikátní lávka, která obepíná skaliska .

Lávku tvoří 81 m dlouhá ocelová konstrukce, která je ukotvena ve skále na rámech. Pojízdnou plochu tvoří pozinkované průhledné rošty. Cyklostezka po své celé trase kopíruje řeku Ohře. Kdo čeká, že když cyklostezka vede podél Ohře bude rovinatá, není tomu tak, je to takové nahoru dolů, ale nic náročného.

Cyklostezka Kadaň KlášterecNabízí např. pohled na historické město Kadaň. V úseku pod Suchým Dolem je jedinečný výhled na město Klášterec nad Ohří a Krušné Hory (Měděnec, Klínovec).

Doporučuji si pak cestu prodloužit podél Ohře z Klášterce přes Černýš do Perštejna, kde jsou hezké pohledy na Doupovské a Krušné hory.

Cyklostezka Kadaň Klášterec

Cestou do Klášterce nad Ohří dominuje po levé straně Mravenčák a Egerberk, za Kláštercem nad Ohří po pravé straně kopec Šumná. Na trati jsou zbudována odpočívadla pro cyklisty i pro pěší včetně mapových podkladů na informačních tabulích a stojanů na kola. Během cesty potkáte čtyři informační tabule, které zpestří Vaší trasu informacemi o královském městě Kadaň, přilehlé nádrži Kadaňský stupeň, řece Ohři, vsi Zásada u Rašovic, hoře Úhošť a vsi Suchý Důl.

Návštěva byla uskutečněna ve všední den dopoledne, kdy byla cyklostezka koluprázdná, pokud víte jak to vypadá přes víkend, odpovězte pod článkem.

Délka z Kadaně do Klášterce k lázním Evženie je 8km, do Perštejna je to pak dalších sedm kilometrů.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz