Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

03. května 2013 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 132 x přečteno

Do středobodu světa – do Chrámu chmele a piva

Sníh už nadobro zmizel z hor, ale stejně mě lákala bílá barva. Ale jak to vyřešit, když chceme aby tato bílá nechladila, ale spíš zahřála? Spatřit z jara kvetoucí stromy.

Proto když ta krušnohorská příroda ještě odpočívá po té krušné zimě, není nic lepšího než vyrazit do nížiny, kde už je příroda v plném rozpuku. A řeka Ohře nám dělá společníka až do středobodu světa, tedy do Chrámu chmele a piva.

V Březně sledujme značení, je zde nový obchvat cyklostezkou.

Nemusíme ani použít silnice na hrázi Nechranice dnes i před ale můžeme sjet na panelku pod hrází.

Po proudu Ohře pošlapeme z Nového Sedla přes Libočany až do Žatce, chmelařské město opustíme proti proudu řeky která jej kopíruje až do Vičic po modré cyklotrase Cyklovelo.

Součástí turistického areálu Chrám chmele a piva je  muzeum jenž vlastní největší expozici svého druhu na světě. Na ploše 4 000 m² představuje vývoj chmelařství od raného středověku až do současnosti. Samotné Chmelařské muzeum Žatec je technickou památkou.

A o tom jak skvěle umí vařit zlatavý mok nás přesvědčí v restauraci U Orloje jenž je také součástí areálu Chrámu chmele a piva. Restaurace u Orloje je vystavěna ve starém chmelovém skladu, čemuž odpovídá i interiér restaurace. Uvnitř restaurantu je umístěn malý pivovar.

Můžeme tak na vlastní oči vidět, jak se vaří pivo tradičním českým způsobem z místních surovin. Pokud přeje počasí můžeme výborné nefiltrované pivo Samec 11° ochutnat i ve venkovní restauraci. Vlastně to byla další bíla barva tentokráte pěny, která dokázala zahřát, přitom jantarový mok dokázal zchladit touhy.

Mám pocit že celková rekonstrukce historické části Žatce se opravdu povedla.

Ohře nad Strannou

pampelišky ve Stranné

kostel v Libočanech

Chmelový maják

muzeum chmele

jarní Poohří
.


Cyklistická trasa 2092317 – powered by Bikemap 
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz