Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

21. ledna 2007 Tipy na výlety

Oblasti: , , | Komentáře: zatím žádný | 841 x přečteno

Z Kovářské na Fichtelberg, přechod Hubertky na Myslivny

Cestou na nádraží v ranní mlze a mrholení i cestou ve vlaku do Kovářské , jsme si mezi ostatními cestujícími připadali tak trochu jako blázni , ale webové kamery a teplota +10 stupňů C v 7 hodin ráno a předpovídaných 14 stupňů C odpoledních na Fichtelbergu, nám napověděly , že tento den bude skvělý pro cyklovýlet : Kovářská -Loučná- Oberwiensenthal, Oberwiensenthal-Waldeck , zimní cesta na Fichtelberg.Inverzní mlha, která za námi zůstala již na Kovářské nám připadala jako oblaka a po výšlapu zimní nekonečnou a prudkou cestou nahoru jsme měli pocit, jako když jsme byli vysoko nad mraky .

Teplota 16 stupňů C ve výšce 1214 mnm na hotelu Fichtelberg , na sluníčku ukazoval teploměr 27 stupňů C a nádherné pohledy směrem do Čech – Loučná , Klínovec, Božídarský Špičák (Vejprty, Bärenstein, Cranzahl byly dnes v mlze) nás nasměrovaly zpět do Čech. Z Fichtelbergu jsme sjeli cestou (skvělá pro cestu nahoru) k parkovišti, kde začíná letní běžkařská dráha a přes turistický přechod Hubertky za Božím Darem pokračovali dál přes potok Černá na silnici Boží Dar – Horní Blatná . Cyklotrasou č.2005 pod Božídarským Špičákem a cyklotrasou č.2002 jsme dojeli na Myslivny, kde jsme zvolili cestu zpět po silnici směr Boží Dar.

Abychom ve vyhnuli kopci z Božího Daru na Neklid, zvolili jsme cestu opět Německem přes turistický přechod Hubertky a cestou pod Fichtelbergem dojeli na Rotes Vorwerk – Waldeck a přes Oberwiensenthal , Loučnou a Háje jsme se vrátili zpět na do Kovářskou . Spokojeni z nádherného počasí i dobře zvolené trasy – 55 ujetých kilometrů bylo limitováno odjezdem vlaku z Kovářské ve 14:30, kde jsme se příjemně ohřívali na sluníčku ještě před příjezdem vlaku do Chomutova, kam se nám vůbec nechtělo vracet.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz