Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

21. ledna 2007 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 051 x přečteno

Z Kovářské přes Fichtelberg k Cheopsově pyramidě

Stále trvá inverzní ráz počasí a předpověď na další dva dny slibuje na horách opět jasno a slunečno. Nenechali jsme se odradit ranním mrholením a nevlídným počasím v nížinách a vyrážíme na hory, kde byla teplota již v 7 hodin ráno na Saschenbaude – 1200 m.n.m – +10 stupňů . Kovářská nás opět přivítala zahalena mlhou. Po ujetí asi 1 kilometru jsme cestu na Háje a Nástup šlapali již s modrou oblohou .

Rozhodli jsme se, že dnes pojedeme opět na Fichtelberg, odkud jsou pohledy na válející se mlhu dole v nižších polohách opravdu fascinující a zvolili jsme netradiční cestu do Německa.

Od Nástupu jsme si vychutnali kopec na Klínovec a sjeli k Božímu Daru a do Německa jsme jeli přes hraniční přechod B.Dar/Oberwiensenhal. Na první křižovatce za přechodem vlevo jsme se vydali po silnici směrem na Tellerhäuser a u parkoviště, kde začíná letní běžkařská dráha se vydali po nenáročné cestě na Fichtelberg .

Obohaceni o nádherné zážitky z pohledů na inverzi dole pod námi, která zahalovala větší část českých Krušných hor .
Slunečné a jasné počasí, které bylo i v nižších polohách v Německu rozhodlo o pokračování v cestě z Fichtelbergu směrem na Rotes Volwerk k hospůdce Waldec za kterou začíná modrá značka, po které jseme dojeli do vesničky Rothersehma a odtud pokračovali po hlavní silnici směrem na Neudorf, cestou jsme se zastavili ve vesničce Rothersehma u Cheopsovy pyramidy, která je postavena na travnatém svahu po pravé straně silnice .

Svěží zelená tráva , kvetoucí sedmikrásky a teplo připomínalo více jaro než první prosinec. Cheopsova pyramida může být cílem cyklovýletu, který bude zajímavý každou roční dobu. Dál jsme pokračovali silnicí směrem na Neudorf a na začáku Neudorfu odbočili vlevo po silnici k nádraží, přejeli koleje a cestou okolo noclehárny Jugendherberge se vrátili na Rotes Volwerk – k hospůdce Waldeck na okraji Oberwiensenthalu .

Zde jsme se rozhodli i pro netradiční cestu na Loučnou.

Z Waldecku jsme sjeli dolů na silnici Oberwiensenthal – Bärenstein a vrátili se do Čech přes turistický přechod v Český Hamrech a silnicí okolo hraničního potoka jeli na Loučnou. Cestu z Loučné na Nástup a Hájů na Kovářskou jsme neměnili.

55 kilometrů, které jsme našlapali a nádherné počasí, které připomínalo více říjen než prosinec, kdy jezdíme po horách na běžkách, nás vyprovokovalo k tomu , abychom na cyklovýlet v prosinci do okolí B.Daru a Klínovce v dalších dnech opět vyjeli.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz