Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

07. července 2008 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 565 x přečteno

Na kole po hřebeni hor a zpět do Chomutova

V případě, že místo památek raději obdivujete krásy přírody ze sedla bicyklu, nabízí Novodomský rybníkokolí Chomutova řadu příjemných cyklotras. Můžete zkusit třeba tuto padesátikilometrovou trasu zčásti vedoucí po hřebeni Krušných hor.

Z chomutovského hlavního nádraží se nechte vyvézt do vsi Kovářská. Pozor, vlak jezdí jen o víkendu a jen ráno a odpoledne, takže si musíte přivstat na první spoj v 8.03 hodin.Ze stanice vyražte jakoby do centra obce, ale hned po pár metrech zahněte vpravo přes trať a dejte se turistickou cestou směrem pryč od vsi. Po kilometru dorazíte k letité technické památce zvané Vápenka.

Až si ji prohlédnete, vraťte se a dojeďte přímo do Kovářské, odkud pokračujte přes Horní Halži do vsi Měděnec, ležící pod stejnojmenným vrchem, kde se v 16. století těžily neželezné rudy. Od kruhové kaple Panny Marie na vrcholu je výhled na České středohoří, do údolí Ohře a na Doupovské hory.

Zhruba čtyři kilometry pokračujte po silnici č. 223 k rozlehlé vodní nádrži Přísečnice, která byla napuštěna v roce 1975 a je největší v Krušných horách.

Na křižovatce se dejte vlevo a vyražte po západním břehu přehrady, na konci zahněte vpravo a dejte se k osadě Kryštofovy Hamry, kde v minulosti skutečně hamry zpracovávaly železnou rudu. Nevjíždějte až do vsi, jeďte po značené trase přes hráz.

Projedete kolem Jelení hory a následně podél státní hranice do míst, kde bývala ves Jilmová. Zbyl z ní jen vodojem zajímavý tím, že stojí u nás, ale voda z něj teče do Saska.

Záhy přijedete k silnici klesající do Hory Sv. Šebestiána. Odtud se po cyklotrase vedoucí údolím říčky Chomutovky vrátíte zpět do Chomutova.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – severní Čechy

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz