Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

24. ledna 2009 Hraniční přechody

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 633 x přečteno

Mníšek – Deutscheinsiedel

Hraniční přechod

Pokud se v obci DeutscheinsiedelPřechod v Mníšku dáme vpravo po žluté čeká nás velice hezká cyklostezka po zalesněných partiích Krušných hor. Po 3km se připojí zleva zelená, my pojedeme stále rovně teď už po zelené a dorazíme až na přehradu Rauschenbach a dále pak po silnici až na přechod Český Jiřetín – Deutschgeorgenthal.

Z tohoto přechodu můžeme dále podniknout výlet do turisticky atraktivního Kurort Saiffenu , vzdáleného 3,5km. Vzniklo ve 14. století jako hornické sídlo, zdejší cínová ruda však byla poměrně chudá.

Proto se lidé začali postupem času živit zpracováním dřeva, obec se stala vyhlášeným centrem výroby vyřezávaných hraček a betlémů, jenž poznáte opravdu na každém kroku. Je zde nepřeberné množství krámků s tímto sortimentem, v neposlední řadě je zde i muzeum hraček . V místní části Heidelberg je skanzen , ukazujíc jak kdysi žilo zdejší obyvatelstvo. Jsou zde typické stavby, např. dům voraře, horníka, dřevorubce. Můžete se zde taktéž setkat s milířem. V obci je lyžařský vlek a letní sáňkařská dráha. Necelé dva km za Kurort Saifenem , na půli cesty k Neuhausenu leží kopec Schwartenberg s vyhlídkovou restaurací.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz