Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

19. března 2009 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 536 x přečteno

Luby – Markneukirchen – Luby

rozhledna

Luby – hraniční přechod v Lubenském sedle – Erlabrunn – Juliusstein – Erlbach – Markneukirchen – Landwüst – Lubenské sedlo – Luby

Z Lubů se vydáme po červené k rozcestí Pod vodárnou a dále po modré na turistický přechod . Na německé straně se dáme po žluté (nebo červené), nebo po silnici na rozcestí několika značení. My vyrazíme na zelený okruh „Erlbacher Rundweg“.

Po třech kilometrech se dáme vlevo na žlutou. Mezi Erlbachem a Erlabrunnem na žlutém značení je skanzen Freilichtmuseum s ukázkou venkovského bydlení. Podobných skanzenů je však v okolí povícero.

Po žlutém značení a dále po zelené dojedeme do Markneukirchen . Z něho pak lze po modré nebo červené vystoupit na Markneukircheneberg s rozhlednou Bismarcksaule. Byla postavena roku 1990 vojenským spolkem a jako první německá rozhledna dostal jméno po zakladateli „říše“. Vstupné na ni je 2Eura, výhledy jsou hezké.

Odtud pak po červené na rozcestí u Holzmühle a dále do vsi Landwüst, kde můžeme navštívit další skanzen . Přes nádhernou vyhlídku s impozantní stavbou pokračujeme po červené do pohraničního lesa a směrem Lubenskému sedlu, pak se přes hraniční přechod vrátíme zpět do Lubů.

Délka trasy je asi 32km

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz