Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

31. března 2011 Glosy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 696 x přečteno

Když levá ruka neví co dělá pravá

Zástupci Ústeckého kraje, Saska a příhraničních měst, obcí a dalších organizací, které se nacházejí na území Krušných hor a Podkrušnohoří mají cíl, tím je společná propagace Krušnohoří jako uceleného a atraktivního území.

„Česko – saský turistický region – NOVÁ KVALITA“.


foto: Vladimír Šťastný

MědníkJeho snahou je přilákat do Krušných hor nové turisty. Chtějí ukázat Krušné hory jako znovuzrozené, které přežily svou klinickou smrt vinou exhalací v 70. letech minulého století.

Chtějí ukázat oblast Krušných hor jako území, které nabízí velké množství kulturních, přírodních i historických památek.

Mezi hlavní cíle Ústeckého kraje v rámci projektu patří zastavení poklesu návštěvnosti, prodloužení doby pobytu turistů, snížení sezónních výkyvů a zvýšení podílu zahraničních návštěvníků.

Dnes nám opravdu nabízí Krušné hory nepřeberné množství hezkých zákoutí, kde může člověk získat pocit, že se znovu rád vrátí, příroda je srovnatelná třeba s Šumavou, někde ji i převýší. Zatím.

To dělá levá ruka.

A víme co dělá pravá ruka?

Ten samý krajský úřad, který chce propagovat Krušné hory, vydává další povolení ke stavbě větrných elektráren. Konkrétně v Kryštofových Hamrech, dnes již ke stávajícím 21 větrníkům, do konce roku přibudou nová čtyři strašidla.
Park Kryštofovy Hamry je již dnes největším areálem v Česku.

Z dokumentace EIA vyplývá, že jen na Chomutovsku jsou rozpracované projekty na dalších 121 větrníků.

Již dnes najdeme v Ústeckém kraji nejvíce větrníků. Jsou zde v provozu stroje s výkonem 83 megawattu, přičemž celé Česko má zhruba 150 megawattů.

Opravdu si myslí páni úředníci, že turista se požene do kraje, kde na něj budou civět tato ocelová monstra?

Možná navštíví Krušné hory, ale jen jednou, aby se přesvědčil, že lidský element opět dokázal zničit dnes opravdu krásné hory.

Ale už nikdy se nevrátí, tak jak by si přála ruka levá .

Dokumenty zjišťovacího řízení EIA ohledně větrných elektráren najdete na : Dokumenty zjišťovacího řízení EIA (do okénka dotazy vepište „VTE“ či „větrné“)

Rád použiji citaci člověka který v Krušných horách žije :

Přál bych každému týdenní pobyt u nás, na Nové Vísce (900m JV od Rusové po 224) když fouká od SZ – Z, což je převážný směr větrů. Týden se nevyspat, vnímat stálý hukot a záblesky. K čemu je potřeba tolik energie, když ČR je na druhém až třetím místě ve vývozu elektřiny a každý z nás, včetně kojenců zaplatí za tento vývoz ročně 200kč. Co je to za politiku???. Komu jdou tyto zisky do kapsy, co z toho máme my, kteří to zde trpíme!!!

Takový smutný konec si snad Krušné hory nezaslouží.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz