Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

08. července 2011 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 483 x přečteno

Abertamy – očima účastníka zájezdu

Ve dnech 3,4,5 června se uskutečnil všemi očekávaný 10.ročník Tour de Abertamy. Účast byla velice hojná a určitě se tento ročník zapsal zlatým písmem do dějin rekreační cyklistiky chomutovských bikerů a kolamilovných lidiček.

ze sobotního výletu po německé části ↓
Počasí nám přálo skoro až příliš, takže se dalo klidně vyjet jen tak nalehko. Mnozí neměli sebou ani pláštěnku. Vše je rozumně rozděleno podle výkonnosti a tak se nemusí nikde zbytečně dlouho čekat na slabší jedince.

Tento ročník se vyznačoval nejenom hojnou účastí kolem 30 lidí(zaplnili jsme celou chatu), ale i nezvyklým množství zúčastněných žen.

Některé dokazovaly, že horská cyklistika není jenom výsadou mužů, ale že to hravě zvládnou i ženy a dokonce některé lépe než muži. Jako už bývá zvykem ze soboty na neděli se koná sezení na kterém se malinko i popíjí a vyprávějí se různé historky ze života cyklistického. Padne i několik dobrých vtipů při při, kterých se někdo od srdce zasměje a jiný zase nevěda v čem byla te pointa žádá vysvětlení. Večer při grilování a zpěvu při kytaře došlo dokonce i k ocenění zásluh Honzy Habala a též Karla Paula, kteří se největší mírou zasloužili o tyto výjezdy.

Já jako pisatel tohoto článečku musím ale vyzdvihnout i záslužnou práci několika dalších.

Jirka Janota a Martin Valina se vždy postarali o plán trasy a ubytování a nesmím ani zapomenout na Ladu Hešíkovou , která zajistila dopravu bagáže abychom mohli v pohodě jet bez zbytečné zátěže. Na mnoha místech, kde jsme se během těchto třech dní jsme se setkávali se samými příjemnými lidmi.

Děvčata budou jistě vzpomínat na rozšafného číšníka při občerstvení v Horní Blatné a pánové zase na číšníka z Rýžovny se kterým si na zpáteční cestě pěkně popovídali.

Celý ročník se náramně povedl a přesto, že měl být poslední na žádost většiny zúčastněných se bude konat i další jedenáctý ročník.

Ty oči patřily Zdeňkovi Kubíkovi.

Musím i jeho pochválit, snad ani jednou nezaklel při šlapání do kopců.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (5hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz