Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

19. května 2013 Hrady, stavby

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 991 x přečteno

Skalní hrad Neurathen a skalní most Basteibrücke

Vzdušnou čarou pouhých 15 kilometrů od Hřenska najdeme Skalní hrad Neurathen a skalní most Basteibrücke.

Mezi nejkrásnější, nejznámější a nejnavštěvovanější turistickou atrakci patří vyhlídkový skalní most Basteibrücke, který jednou z největších dominant a symbolů Saského Švýcarska. Původní název Bastei je připomínkou na obranný soubor strmých skal kolem skalního hradu Neurathen.

Skály na Bastei vznikly díky vodní erozi během miliónů let a ční až do výšky 305 metrů nadmořské výšky. Z Bašty, což je český název, se můžete těšit z výhledů na labské údolí, na kamenný most Basteibrücke, bývalý hrad Neurathen a na skalní město.

Kamenný most Basteibrücke – první turistický evropský most má na délku 76 metrů a překlenuje hlubokou propast Mardertelle (Kuní jámu). Spojuje mezi sebou Bastei a skalní hrad Neurathen. Vznik mostu se datuje do roku 1851 a jednalo se vůbec o první evropskou stavbu pro turisty.

Vstup na slavný most je zdarma , ale do areálu bývalého skalního hradu Neurathen je již vybíráno vstupné. Pozůstatky tohoto hradu, patrně největšího v celém Saském Švýcarsku, byly objeveny r.1906.

Ke zpřístupnění areálu došlo v letech 1982 – 1984, kdy zde byl pomocí železných chodníčků a schodů vybudován okruh vedoucí po vrcholcích skal.

Pokud pojedeme vlakem z Děčína směrem na Drážďany vystoupíme na zastávce Kurort – Rathen v horní části Oberrathen.

Dorazíme k přívozu přes Labe, kterým se dopravíme do dolní části Kurort – Rathen, Zpáteční jízdenka stojí 1,50 € (dětská 1,- €). A čeká nás asi hodinový výšlap po modré turistické, na kterou se napojuje i zelená turistická značka dorazíme na skalní hrad Neurathen.

Vstupné (od roku 2012):
Dospělí € 1.50
Děti (4-14) € 0.50
Rodinné € 3.50

www.fotocommunity.de- Neurathen a skalní most Basteibrücke

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz