Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

04. července 2013 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 570 x přečteno

Z hor přes pivovárek Chalupník po proudu Ohře

Tento cyklovýlet jsem poprvé absolvoval v obráceném gardu bez využití vlaku, ale proč jej nenaplánovat tak, aby vyhovoval i méně zdatným cyklistům a nechat se do hor vyvézt vlakem?

Hlavním cílem výletu je návštěva pivovárku Chalupník, v Perštejně, kde nám nabídnou skvělé zlatavé moky – světlou 10° Sládek, Premiant 12° a ještě skvělejší tmavou 12° Harmonie. Venkovní sezení je samozřejmostí, můžeme navštívit i samotnou varnu.

Jen ten cyklovýlet můžeme absolvovat pouze přes víkend. To jezdí lokálka Chomutov – Vejprty. Pro nás bude asi nejideálnější  výstup na zastávce Měděnec – zastávka.

Jelikož jsme odsud v Perštejně za slabou půl hodinku a pivovárek otevírá až od desáté hodiny, můžeme navštívit i Mědník- dominantu Měděnce. Na jeho jehož jižním svahu je nově zpřístupněná Štola Země zaslíbená .

Z Měděnce přes Horní Halži a Údolíčko je to pak z kopce do Perštejna necelých 10 km. Pivovárek najdeme hned zkraje Perštejna, naproti místnímu rybníčku.

A není věru kam spěchat. Příjemné posezení, obsluha, zlaté pivo. Hlavně, aby nám nezachutnalo tak, abysme nemuseli vlakem z Perštejna do Chomutova.

Od pivovaru Chalupník nás pak čeká další klesání na Lužný a Černýš před níž musíme zdolat krátké mírné stoupání, za což jsme ale odměněni pěkným výhledem jak na Doupovské  hory či  Krušné hory a pod námi plynoucí Ohře. Trasa vlastně vede po cyklostezce č.6  Lužný – Klášterec nad Ohří – Kadaň.

Cyklostezka v lázeňském městě vede jak přes Lázně Evženka, kde v místním Infocentru můžeme ochutnat zdejší pramen a porovnat co je lepší, zda-li Evženka či Premiant, cenově vyhrává na celé čáře minerálka /za litr 3Kč/. Trasa pak vede přes zámecký park, kde určitě v sobotu potkáme nějakou tu svatbu.

Při zpáteční cestě z Kadaně do Chomutova opustíme královské město přes průmyslovou zónu směrem na Prunéřov, abychom za motorestem Ušák najeli na Podkrušnohorský přivaděč, podél kterého dojedeme pohodlně až do Černovic, aniž bychom museli po silnici č.13.

Prostě výlet u kterého se dá říci, že za málo námahy spousta muziky.

Mědník

Pivovar Chalupník

Pivovar Chalupník

z Černýše

lázně Evženka

zámecký park

Bike route 2 181 631 – powered by Www.bikemap.net
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz