Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

30. června 2014 Rozhledny, pohledy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 039 x přečteno

Panoramata nad Perštejnem

Dvě vyhlídky můžeme poznat nad Perštejnem, městem nádherně vsazeným do končících Krušných hor, Poohří a Doupovských hor. Pro svou malebnou polohu (jako italské město Merano), bývala nazývána Meranem Čech.

Tou první vyhlídkou je  výběžek se  dvěma telekomunikačními stožáry, tou druhou je stolová hora  Hradiště. Obě vyhlídky jsou od sebe vzdáleny vzdušnou čarou jen 500 metrů, ale na každý bod musíme provést jednotlivý výstup.

Na oba rozhledy je snadný přístup jen s menším převýšením z Klášterecké Jeseně. Z té první, se stožáry, je pak možné se vrátit pěšinkou do Perštejna, kam nás to táhne do pivovárku Chalupník. Jen pokud budeme na kole, musíme při tomto sjezdu občas slézt z kola, místy je to takový singl trek.

U druhého výhledu, na Hradišti, existuje jen jedna varianta, kudy jsme stolovou horu zdolali, tudy ji musíme opustit. Ale o žádné náročné zdolání se nejedná, vede tam cesta. Jen pak musíme přejít 300 metrů horu směrem lehce vlevo až k hraně hory, pouze odsud se nám nabízejí panorámata.

Z obou míst jsou si výhledy dost podobné, ale nádherné. Máme skvělé výhledy jak na Doupovské hory, Krušné hory, Poohří či na vesničky Perštejn, Černýš či Okounov,které máme jaksi „na dlani“.

nad Perštejnem

nad Perštejnem

nad Perštejnem

Hradiště

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz