Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

05. října 2016 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: 1 | 1 083 x přečteno

Na Jelení Mezi Jeleny

Překonal lenost a vyrazil na dva dny „Mezi Jeleny“. Měl to být takový svižný dvoudenní cyklovýlet jehož důvodem bylo hlavně poznat česko-indický pár v Jelení a pak zkusit po ránu či z večera co mi nabídne tato část Krušnohoří. Toto místo, konkrétně Jelení, má fakt něco do sebe.

Vlakem do Karlových Varů. Z lázeňské města Karlovou cyklostezkou přes Nejdek a Havraní vrch do poutavých míst bývalé obce Chaloupky s cílem v Jelení.

S bydlením právě u velice sympatické, harmonicky sladěné česko-indické rodiny.

A pak druhý den po vlastní cykloose přes Horní Blatnou, občerstvovnu na Červené Jámě, Boží Dar, Klínovec do Měděnce, rozlehlými lučinami poblíž Přísečnické přehrady a Bezručovo údolí zpět do Podkrušnohoří.

První den byl dle plánu, Nejdek  i s výstupem na Křížový vrch,  přes Chaloupky a NPR Rolavské vrchoviště na Jelení. I sluníčka bylo přehršle. Počasí mělo přát, prý po oba dny jak tvrdili zákopčaníci.) )

Ranní deštík druhého dne mne nechával klidným, jen pár kapek a přestane, říkám si. Zvláště, když jsem měl duši naplněnou neskutečným ranním focením.

Přestalo.

Batoh na záda a šup na kolo. Na měkké. Velkou chybou cyklisty je pokud si hned zrána nezkontroluje stav pneumatik. Výměna vcelku byla blesková, jenže začalo opět mžít, a já důvěřivý – když v těch Komořanech říkali, že pršet bude až k večeru – vyrazil.

V dnešní době plné aplikaci člověk ocení appku na počasí a pak i trošku může plánovat co mu povětrnost umožní. Ne, že by člověk byl z cukru, ale je zbytečné moknout.

Jednou z krás Jelení jest i to, že zde můžeme zapomenout na naše chytrá blbítka, není  signál. Pokud pak věříte meteorologům, není co řešit. A já jim tak věřil. že ví.

Po čtyřech kilometrech jsem začal kohosi proklínat a před Horní Blatnou zkusil na své blbítko nalákat  signál. Při pohledu na Meteo jsem se zhrozil. Vláhy bylo na hory připraveno téměř na celý den . Nastala improvizace – do Horní Blatné – vlakové nádraží bylo ode mne  vzdáleno 2km a dle chytrého blbítka se vlak měl objevit do deseti minut. Krušnohorští bohové stáli při mě.

Stačilo vlastně pobýt i jen pár hodin s  pohostinnou a v symbióze žijící rodinou v tomto kouzelném kraji a máte o klid v duši na pár dní vystaráno.

 

001

002

003

004

005

006

007

009

000

001

017_9873

017_9885

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz