Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

26. listopadu 2006 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 624 x přečteno

18.listopad !!!– Kovářská – Chomutov

Po sněhu ani památky , inverzní ráz počasí , tak byl by hřích ještě nevyužít kola a nevyrazit do Krušných hor. z Mědníku

Vyjeli jsme vlakem z hlav. nádraží v Chomutově v 10:02 a vystoupili v Kovářské (ne v Kovářská městys ).Už v Suchdole nebylo po mlze ani památky .

Na nádraží v Kovářské se nedáme dolů do městečka , ale přejedeme koleje , kdy máme na výběr ze tří cest ,my dáme se vlevo. Hezká , příjemná cesta lesem , mineme jednu odbočku vpravo na mýtině a asi po dalších 200 m už vpravo zahneme , cesta vede mírně do kopce (na mapách není zanesena) . Dojedeme k silnici spojující Kovářskou a Horní Halži. My ji jen přejedeme a jedeme lesní asfaltkou povětšinou z kocpce až do Měděnce . MědníkV tento den se určitě vyplatilo navštívit Mědník a pozorovat z něj ráz inverzního počasí.

A teď už vlastně musíme směrovat cestu k domovu, dny jsou krátké.

Jedeme z Mědníku po žluté , nelze zabloudit , přejedeme silnici přehrada Přísečnice- Kovářská ,stále dále po žluté . Pouze v jednom místě žlutá se stáčí do travnaté pěšiny (Dá se lehce přehlédnout , jako se to stalo nám , zavedla by nás k Velkému Špičáku ).Nevadí , teď už nás žlutá nezajímá a my se držíme široké šotolinové cesty .Došlapeme k silnici přehrada Přísečnice – Černý Potok . v pozadí Jedlová hora Odbočíme k přehradě, přes hráz po modré , podél hranice , přes Jilmovou až dojedeme k silnici Chomutov – přechod Hora Sv.Šebestiána .

Vydáme se směrem k přechodu , kde ale hned asi po 500 m u „trafostanice odbočíme vpravo , asfaltka nás dovede okolo hezkého rybníčka až na červenou , která nás vlevo směruje na Hadinec ,Nový Dům ,Starý rybník .Za ním se dáme po Novoblatenské až do Blatna , kde zbyl ještě čas posedět s přáteli , pro tentokrát pěšími turisty u Štěpána .A pak už je to požitek sjet 5km dolů do Chomutova .

Výlet se , jak jinak , vydařil.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz