Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

07. července 2008 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 383 x přečteno

Výlet na zámek Krásný Dvůr ? Je možno i vlakem, Doupovskou drahou

Doupovská dráha spolupracuje se zámkem Krásný Dvůr,
kde mají cestující vlaku po předložení platné jízdenky do stanice Krásný Dvůr slevu na vstupném na akce pořádané zámkem. Termíny akcí na internetové adrese zámku.

Vážení zákazníci, využití vlaků je průběžně sledováno a jejich vyhodnocení Krásný Dvůrslouží kKrásný Dvůr přípravě jízdních řádů na další období. Naším cílem je spokojený zákazník, s jakoukoli připomínkou, dotazem, či požadavkem se můžete na nás obrátit v knize dráhy.

Chcete jet vlakem na nějaký školní nebo skupinový výlet, třeba na Krásný Dvůr, a vlak jede podle jízdního řádu jen o víkendu, což se Vám zrovna nehodí? Nevadí, stačí nás kontaktovat nejpozději týden před Vaši plánovanou akcí a my zařídíme, aby vlak jel přesně v den, který budete požadovat.
V případě Vašeho požadavku zajístíme operativně přípoj z oblasti Prahy a Kladna od vlaku R1193 s odjezdem ze Žatce v 9:53. Spojení na nás najdete na záložce .
A proč vlastně Doupovská dráha?
Protože se místní obce nechtěly se současným stavem smířit, začal provoz na Doupovské dráze pod taktovkou mikroregionu. Bohužel finanční prostředky malých obcí jsou velmi omezené, tak provoz na železnici nabíhá postupně, nejprve formou občasných turistických vlaků, postupně zavedením alespoň sezonní pravidelné víkendové dopravy.

10.6.2007, přesně po půlroce od zastavení provozu, dochází díky iniciativě KDS (která zastřešuje Doupovskou dráhu) a obce Rokle, k obnově pravidelného provozu na úseku Kadaň – Poláky. Zatím jen v turistické sezoně a o víkednech, ale jak říká přísloví: Lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše.

Také druhý rok začal slibně a již od března na trať vyjíždějí moderní motorové vozy řady 842 nebo 854 na přímých vlacích až z Plzně. I tyto vlaky jezdí díky iniciativě Konzultační dopravní společnosti a představují to lepší, s čím se na českých železnicích dnes můžeme setkat.

Naším cílem je moderní funkční železnice, která je chloubou a vizitkou regionu. Ale k jeho dosažení nestačí neúnavná obětavost samotných lidí na dráze, ale závisí i na těch, pro které má dráha sloužit, na samotných uživatelích. Železnice je vyšším stupněm technického vybavení regionu, a kdo si železnice váží (= využívá ji), ten ji má, ať tabulkové údaje úředníků říkají cokoli. Do mnoha zapomenutých koutů dráha přinesla kulturu, cestovní ruch a s ním i peníze. A když to může fungovat všude v Evropě i v Čechách, tak proč by to nefungovalo kolem naší železnice? I skromné počátky našeho společného snažení ukazují, že podobné věci fungují i pod Doupovskými horami.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz