Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

13. prosince 2008 Obce a místa

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 7 223 x přečteno

Proč navštívit Marienberg

Marienberg leží v nádherném přírodním parku Marienberg Erzgebirge / Vogtland.
Ten se nachází na jihovýchodě Saska a prostírá se podél české hranice na celkové ploše 1507 km2 od vogtlandského Schönbergu až k východo-krušnohorskému Frauensteinu, 660m.n.m.
Hornické město vzniklo r.1521 na čtvercovém půdorysu jako zcela pravidelné město.

Důležité stavební památky jsou městský kostel P. Marie, radnice s krásným renesančním portálem , zbytky městského opevnění – Zchopauská brána ( s pozoruhodným vlastivědným muzeem) a Červená věž -„Lipový domek“, prostý hornický dům.

Milovníci vody si přijdou na své v akvaparku „Aqua Marien“. K dispozici jsou zde plavecký bazén, úsek s vodními atrakcemi nebo celý komplex různých saun. Každý si může splnit svoje přání.Otevřeno je denně od 10 – 22 hodin.

Na zimní sportovce čekají v zimě pravidelně upravované běžecké trasy v místních částech Satzung, Kühnhaide, Rübenau a v oblasti Rätzteichu a lyžařské vleky na Galgenbergu a Hirtsteinu. Zapomněli jste si běžeckou výstroj? V turistickém centru Rätzteich si můžete zapůjčit kompletní výbavu lyže, boty, hůlky.

Hornictví a s ním spojené tradice a zvyky daly Krušným horám nezaměnitelný kulturní a krajinný ráz. Stejně jako u mnoha jiných důlních měst tvoří hornictví základ města Marienberg. Postavením věrné kopie koňského žentouru , který byl v letech 1836-1877 na Rudolfově šachtě v obci Lauta v provozu jako těžní zařízení, oživlo kousek marienbergské hornické historie a v Krušných horách tak společně s Muzeem Sasko-českého Krušnohoří vznikl nový turistický cíl.

Nad Marienbergem můžeme zároveň navštívit nově ocelovou rozhlednu , výstup je zpoplatněn jedním eurem.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz