Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

27. prosince 2008 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: 1 | 2 735 x přečteno

Z Chomutova na Jelení horu

Přidané obrázky jsou z výletu, kdy jsme tam vyrazili pěšky, během vánočních svátků a přihodilo se nám něco nezapomenutelného. Cestou bylo psí počasí, nízká oblačnost, při zdolávání vrcholu nás zahalila hustá mlha, pak ovšem stačilo 15 min, nízká oblačnost se rozestoupila, nikoliv však horizontálně ale vertikálně!! A nás čekaly neskutečné výhledy. Úchvatné !!

 

 

Pokud chcete poznat jeden z nejhezčích výhledů celých Krušných Jelení horahor stačí jedno jediné . Vyrazit na Jelení horu. Trasa na Jelení horu měří necelých 30km, zpáteční trasa dokonce jen necelých 25km.

 

Vyrazili jsme z Chomutova, cyklostezkou v Bezručově údolí na Horu Svatého Šebestiána, přes silnici, pak vpravo okolo tržnice. Přes louku, přejedeme malý potůček, cestou mineme seník (2x na tomto úseku cesty potkáme odbočku směřující vpravo, my pojedeme stále vlevo).

Dojedeme na asfaltku spojující bývalou Jilmovou a přehradu Přísečnici (modrá turistická), dáme se vlevo.

Po 3km uvidíme odbočku vlevo (na silnici je nápis „Jelení hora“), šlapemeJelení hora po stále nejširší cestě, nikam neodbočujeme, majíc Jelení horu po pravé ruce. Po mírném stoupání, krátké rovince a zhruba 100 metrovém klesání (bod č.1) se vydáme vpravo, pro některé už nastane situace, že budou muset opustit sedlo kola. Po dalších 200m už bude vpravo pěšina, která nás dovede k dnešnímu cíli .

Z Jelení hory je opravdu hezký výhled. Jako na dlani máme nejvyšší hory Krušných hor Klínovec, Fichtelberg, dále Mědník, Velký Špičák či Meluzínu. A pod námi se tetelí přehrada Přísečnice.

Cestou nazpět se vrátíme k bodu č.1, ale nepojedeme kudy jsme přijeli,Jelení hora nýbrž vyrazíme směrem, aby Jelení hora byla po naší pravé straně, na první odbočce zabočíme vlevo a pak už jen čekáme až narazíme na asfaltku. Před ní nás čeká ještě velké klesání.

 

Odbočíme vlevo a po asi 5km jsme v Nové Vsi . My jsme si poté vybrali směr po staré silnici, směrem k Chomutovu, kde asi po 1km uvidíme vlevo cyklostezku 3003, u bývalého vechtru ji opustíme a sjíždíme už jen dolů na Křímovskou přehradu a dále zpět do Chomutova.

Na vrcholu hory je vybudován dřevěný kříž s krabičkou, kam můžete světu sdělit, že jste tuto horu zdolali.


Cyklistická trasa 1304087 – powered by Bikemap
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (3hlasů, průměr: 4,67 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz