Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

25. února 2014 Zpravodajství

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 623 x přečteno

Výzva předsedy spolku Krušno

Jak jistě mnozí z Vás zaznamenali, firma APB – Plzeň vyslala do naší obce nového lobistu, jistého pana Pavla Hroudu, který má za úkol část obyvatel a zastupitelů přesvědčit, jinou část zastrašit a připravit tak firmě volnou ruku k devastaci Vašeho životního prostoru. Na rozdíl od minulých lobistů, často ducha mdlého, tento člověk je nejen inteligentní, ale navíc všeho schopný. Nemá totiž pouze ambice ekonomické, ale je to především jeho samolibost, kdy sám o sobě tvrdí, že je specialista prakticky na všechno, správním soudnictvím počínaje, ekonomikou a životním prostředím konče. Tento pán se na Vás velmi pečlivě připravil. Z různých kanálů si zjistil Vaše osobní data, Vaše ekonomické poměry, vztahy se zastupiteli, starostkou, jakož i vztah ke Krušnu a Vaše potřeby.

Tyto pak používá k tomu, aby Vás přesvědčil, že díky firmě APB se budete všichni mít jak v ráji, že firma Vám splní co Vám na očích uvidí. K tomu používá veskrze lživé argumenty, jako třeba, že výstavba VTE je jistá věc, že firma má všechna nutná povolení . Opak je pravdou a proto tu ten pán je, proto se tak urputně snaží. Faktem je, že k dnešnímu dni je I. etapa VPCH Ministerstvem pro místní rozvoj zrušena, II a III etapa je ve stádiu odvolacího řízení a tudíž nenabyla právní moci a IV etapa nebyla zahájena. Navíc bez I. etapy nelze pokračovat s etapou další. To jsou fakta, která si můžete ověřit na webových stránkách Krušna, kde jsou kopie všech rozhodnutí. Dalším jeho argumentem je, že ZÚRÚK( Zásady územního rozvoje Ústeckého kraje ) do léta padnou, a nic nebude výstavbě stát v cestě. Ani to není pravda. Námitky účastníků řízení, které zastavily všechny projekty byly podány v době, kdy ZÚRÚK ještě nebyly v platnosti, tzn. bez jejich vlivu. Navíc Rada Ústeckého kraje jejich platnost potvrdila.

Dalším argumentem páně Hroudy jsou výhružky, že obec díky platné smlouvě o spolupráci s APB může přijít na buben. Tuto výhružku již firma omílá několik let a místo, aby město zažalovali, utrácejí miliony korun za zpackané projekty, na podivné pobídky věrným a lobistům. Uznejte, že to nemá logiku. Několika slovy vám objasním, jak to s tou smlouvou je. Uzavřela jí firma Windenergie s naším městem v době , kdy zde chtěla stavět ona. Když viděla, že zde zřejmě neuspějí, neutrácela dále peníze a smlouvu šikovně prodala firmě APB. Ve smlouvě totiž stojí, že pokud firma do 3 let nezahájí stavbu, může město Výsluní uzavřít smlouvu s firmou jinou.To město udělalo, a uzavřelo novou smlouvu s firmou APB a inkasovalo 5 000 000 Kč. Novou smlouvou logicky skončila smlouva původní. Tuto novou smlouvu pak firma APB nepochopitelně sama vypověděla, město Výsluní jí vrátilo peníze a vše je k dnešnímu dni vyrovnáno, což potvrdily i 2 nezávislé advokátní kanceláře. Otázkou je, proč to firma udělala? Nabízí se vysvětlení, které je pro tuto firmu typické. Věřila, že po těch letech město darované peníze utratilo a stane se tak dlužníkem firmy a ta si pak bude moci dělat, co chce. To se ovšem přepočítala a díky prozíravosti našich zastupitelů, kteří peníze neutratili, nemá firma v ruce proti našemu městu nic.

Dalším, zavrženíhodným snažením páně Hroudy je, že se snaží líbivou politikou a sliby vrazit klín mezi zastánce a odpůrce výstavby VTE a rozeštvat celé město a z toho pak těžit ve svůj prospěch. APB nemá zájem stavět pouze na Lysé hoře jak tvrdí, ale v první fázi chce postavit 76 VTE od Křímova, přes Výsluní až na Lysou horu. Tyto projekty krom samotných věží, které jsou ještě o 25 m. vyšší než stávající, představují téměř 150 km výkopů pro kabeláže . Dovedete si představit, jak to tu bude vypadat? Při šíři výkopu 1m a 1m na výkopový materiál bude poškozeno 300 000m2 polí, luk a lesů. Díky břemenům budou tyto v budoucnosti je omezeně využívány. Navíc z rozsahu kabeláže a její kapacity je zřejmé, že to je jen začátek a firma, jakmile se zaháčkuje, bude oživovat další a další projekty včetně těch, které draze zakoupila od firem co měli rozum a naší lokalitu opustily.

Z výše uvedených a jistě ne všech důvodů, zcela jasně vyplývá, že firma APB nepřinese naší obci slibovaný blahobyt, naopak se snaží naší lokalitu využít ke svému zbohatnutí bez ohledu na důsledky pro její obyvatele a životní prostředí. Stojí nám za almužnu, kterou nabízejí obětovat náš životní prostor, sousedské vztahy a důsledku i rozvoj města, do kterého se nikdo nebude chtít stěhovat a ze kterého se ani nikdo nebude moci odstěhovat protože jeho majetek bude neprodejný ? Navíc, kdo zaručí, že firma bude moci celých 25 let dostávat svých závazků ? Jejich finanční situace doposud nebyla nijak růžová. Prosím, zvažte vše řádně a nepodléhejte bezhlavě šarmu pana Hroudy. On dělá to, za co je placen, na Vás mu nezáleží.

za spolek Krušno Dr Finda Mir.

Ve středu 26. 2. 2014 od 17 hod U Zlatého jelena se koná otevřená diskuze s tímto pánem.

Kdo máte k tomuto tématu co říci, či se chcete k této problematice dozvědět další skutečnosti, jste vítáni.

stop větrníkům

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz