Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

27. prosince 2008 Hrady, stavby

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 155 x přečteno

Zámek Duchcov

Klasicistní úpravou prošel na počátkuzámek Duchcov 19. století.

K zámku přiléhá rozsáhlý anglický park a zahrada. Historie zámku je výrazně spjata s rodem Valdštejnů, kteří zde vládli od roku 1642 až do 20. století. Další výraznou osobou, která se zapsala do historie zámku, je Giacomo Casanova, známý svůdník a milovník, který strávil na zámku poslední roky svého života jako knihovník. Nedaleko zámku se nachází porcelánová manufaktura, která vyrábí dosud ručním způsobem figurky.

V přízemí zámku expozice Poklady z depozitářů (restaurované sbírkovéduchcov předměty – porcelán, fajáns, hodiny, obrazy). V prvním patře stálá expozice vývoje evropského nábytku ze sbírek Uměleckoprůmyslového muzea v Praze, doplněná obrazy z původních valdštejnských sbírek včetně slavného Sprangerova obrazu „Venuše a Adonis“ ze 17. století – s průvodcem.

Muzeum Giacoma Casanovy a Biliárový pokoj – stálá expozice zabývajícího se života Giacoma Casanovy – s průvodcem. Součástí zámecké expozice je zbrojnice, v sezoně 2009 se otevře Lovecký salonek. Návštěvníkům také slouží sezónně přístupná Galerie Giacomo na 1.nádvoří, kde jsou výstavy současného umění, v létě vždy výstava loutek pro děti. V parku je knížecí zahrada a přírodně krajinářský park (na snímku) a pavilon pro fresku J.V. Reinera. Galerie nabízí sezónní výstavy současného umění.

Otevřeno:

duben a říjen
středa – neděle 9.00 – 16.00 hodin

květen až září
pondělí zavřeno
úterý – neděle 9.00 – 18.00 hodin

Prohlídka zámku trvá 80 minut, pro kolektivy je možné ji zajistit celoročně. Prohlídky také v němčině.

Domovská stránka zámku

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz