Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

27. dubna 2009 Agroturistika

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 3 657 x přečteno

Kozí farma v Zásadě

V sousedství chráněné
Kozí farma
přírodní rezervace hory Úhošť , na pravém břehu řeky Ohře mezi městy Kadaň a Klášterec nad Ohří, již několik let hospodaří farma s chovem koz a produkcí biovýrobků. Farma nabízí k odkoupení kozí mléko a mléčné výrobky.

Kozí farma je držitelem certifikátu „Ekologicky hospodařící zemědělec“.

Jak vznikla kozí farma ?
V roce 1996 na bývalém statku začali provádět první přípravy pro chov koz a zpracování mléka jimi produkovaným. Po dokončení úprav a vytvoření technologického zázemí započali „stavět“ stádo, které nyní čítá kolem 60 kusů. Chovají se jak kozy bílé tak i kozy hnědé, z nichž některé patří do genofondu České republiky.Po čtyřech letech testů a mnoha zkoušek na trh uvedli pod názvem SLADE likér z kozího mléka a značkové šestileté sladové whisky. Produkci nyní tvoří dva druhy likéru – likér s tradiční chutí whiskycreme a dále jeho kávová verze.

Od roku 2001 nabídku výrobků doplnily polotvrdé zrající sýry a tvaroh z kozího mléka za jejichž vynikající chutí se skrývají tři roky zkoušek a vylepšování receptur.

Díky výhodné poloze farmy splňují ty nejnáročnější požadavky na obsah cizorodých látek ve výrobcích, navíc několik set metrů vzdálená Chráněná krajinná rezervace v okolí hory Úhošť, činí naší farmu i turisticky atraktivním místem.

Kozí farma se nachází v Zásadě u Kadaně, v okrese Chomutov mezi městy Kadaň a Klášterec nad Ohří.

Kompletní a aktuální informace o výrobcích. Zde .

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz