Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

11. července 2009 Naučné stezky

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 923 x přečteno

Naučná stezka Rašeliniště Stengelhaide – Kühnhaide

hory

Na konci obce Kühnhaide začíná, stále doprovázena dvěma maskoty Rauschi a Moosi, 2,5 km dlouhá okružní stezka..

Po poslední době ledové se zde tvořilo rašeliniště a tím různé rašelinové vrstvy. Na mnoha informačních tabulích, které jsou zde v létě umístěny, jsou znázorněné vznik, flóra, fauna a zvláštnosti půdy. Malá dřevěná vyhlídková věž nabízí krásný výhled do krajiny.

Na začátku, ještě na pohodlné turistické stezce, se turista například dozví, proč je tu voda hnědá. Pak vede stezka dál přes povalové cesty přímo přes rašeliniště a zde je již vhodné mít vhodnou terénní obuv. Zde se návštěvník dozví zajímavosti o historii rašeliniště, jeho obyvatelích a může sledovat, co nastane, když se rašeliniště po staletém těžení rekultivuje. Cestou se vyjasní i otázka, kdo že je vlastně Rauschi a Moosi.

Tato turistická trasa je krátká a lze ji doporučit i pro malou procházku.
Obzvlášť krásná je procházka začátkem června, v tu dobu zde kvete suchopýr a rozprostírá se jako měkký, bílý koberec krajinou . Na jaře a začátkem léta je tu při večerní procházce často i slyšet kukačka.

Naučná stezka je vhodná jak pro školní výlety, tak i pro jednotlivce. Individuální výpravy, stejně jako vedené výpravy jsou možné od května do října. V zimě není naučná stezka v provozu a informační tabule jsou odmontovány. ( informační tabule jsou vlastně tzv. pultíky, u kterých zvedáme horní desku).


Cyklistická trasa 1313069 – powered by Bikemap 
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz