Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

24. března 2010 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 398 x přečteno

Chomutov- Drmaly- Vysoká Pec – Jedlák – Lesná – Pyšná – Drmaly a zpět

Krušné hory: Chomutov- Drmaly- Vysoká Pec – Jedlák – Lesná – Pyšná – Drmaly a zpět
horské kolo (50% silnice, 50% terén)
asi 30 km


hory

Ne, že bych chtěl odrazovat pěti hvězdičkami, ale sjezd z Lesný je opravduprudký a cesta rozbitá, ale kdo jezdí chvilku déle na kole, může to zkusit, pro rodinu s dětma to, ale není.

Takže, vyjedeme po přivaděči směr Jirkov, mineme Červený Hrádek až přijedeme po silnici do Drmal, dáme se doprava dolů směr Vysoká Pec, ale včas zahneme prudce doleva okolo zahrádek.Cesta vede přes mostík, přejedeme ho a dáme se vlevo. Přijedeme ke koupališti (po pravé ruce) a na křižovatce se dáme doprava a stoupáme na silnici, na které
se dáme vlevo po žluté značce a stoupáme pořád, až k myslivně. U myslivny zahneme vpravo, obejdeme závoru a vystoupáme k prvnímu rozcestí. Dáme se rovně a cestou do kopce, se ptáme sami sebe jestli ten kopec má konec – nemá 8-)).

U druhého rozcestí sjedeme s asfaltky a dáme se doleva po lesní cestě a serpentinama ukrajujeme výškové metry. Pokocháme se výhledem do okolní krajiny a pokračujeme pořád nahoru. Cesta se opět rozdvojí a my zahneme doprava až přijedeme k opuštěnému zelenému krmelci (nebo co to vlastně je) Cesta má opět odbočku doleva ( ta cesta, ale vypadá na tlačení kola) a my pojedem po vrstevnici směrem rovně trošilinku vpravo. Čeká nás nejhezčí úsek, kdy neustále lesem stoupáme na Jedlák. Když přijedem do mladého lesa, jsme už skoro u cíle – cesta se napojí na asfaltku – modrá značka. Na asfaltce se dáme vlevo a dojedeme, až k rozcestníku. Kdo se chce podívat na Jedlák zahne vlevo a my ostatní se dáme doprava až k dalšímu rozcestníku, u kterého zahneme doleva a přijedeme k horskému hotelu Lesná.

Zde si dáme občerstvení (Gambrinus nebo Plzeň) a čeká nás technický sjezd po zelené značce do Pyšný. Zelené značka je hned na cestě před hotelem, takže pokračujeme ve stejném směru jako když jsme přijeli a po kamenité cestě, které je vymletá od vody prudce klesáme, přes sjezdovku až do Pyšný. Z vesnišky Pyšná je to jednoduché – pořád po silnici dolů přes Drmaly (hospoda) až do Chomutova. Tak ji zkuste a pak napište jak se Vám líbila. Já jsem na ní třeba potkal hada nebo je to ještěrka ???

hodnocení:

Hodnocení tras:
jen pro zdatné cyklisty; pěkná vyjížďka; zvládnete to

Autor: Pavel http://universalvmoste.blogspot.com/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz