Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

24. března 2010 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 298 x přečteno

Chomutov – Drmaly – Vysoká Pec – Jezeří – Dřevařský rybník – Lesná – Svahová – Mezihoří – Blatno – Chomutov

Krušné hory : Chomutov – Drmaly – Vysoká Pec – Jezeří – Dřevařský rybník – Lesná – Svahová – Mezihoří – Blatno – Chomutov (60% terén, 40% silnice
asi 50 km)

Cestu z Chomutova do Vysoké Pece již každý zná ( stačí jet pořád po přivaděči a
hory
za Drmalama odbočit vlevo do Vysoké Pece) . Ve Vysoké Peci jedeme okolo koupaliště a po asfaltce začneme stoupat k myslivně ( viz. trasa z Chomutova na Jedlák) . Od myslivny to vezmeme vpravo, podlezeme závoru a stoupáme až ke křižovatce, kde zahneme vpravo dolů. Dále pokračujeme po žluté značce až k Žeberské lípě ( je tam objekt vodárny) a dále stoupáme a klesáme po kamenité cestě „Frouzova cesta“ podél šachty ČSA, až sjedeme na asfaltku. Po asfaltce nejdříve sjedeme dolů, abychom vzápětí vystoupali na zámek Jezeří. Dolní brána je zavřená, takže serpentinou vystoupáme k bráně horní a hurrááá do resturačky.(Bernard)Po osvěžení vyjedeme z horní branky doprava nahoru po zelené značce.
Stoupáme (jde-li to vůbec takto nazvat) po cestě (koryto) až na betovo- asfaltovou cestu, po které se dáme vlevo do kopečka. Neustále šplháme na vrchol, cesta se malinko klikatí, až dojedem k rozcestí u Dřevařskýho rybníka (krásný výhled na Novou Ves s větrnou elektrárnou), zde odbočíme vlevo po červené a již místy klesáme k rozcestí pod Lesnou. Tam se dáme vlevo, dojedem k hotelu Lesná, občerstvíme se a můžeme pokračovat.

Z hotelu se dáme vpravo (směr Pyšná) po zelené značce, ale záhy z ní sjedeme vpravo a po polní cestě se řítíme dolů. Dole zahnem vpravo a pokračujeme po lesní cestě, až ke dvěma kamenům (Kočka a myš) a pak dál, až narazíme na asfaltku, po které jedeme až na sfaltovou silnici, kde zahnem vpravo. Dále pokračujeme po silnici až k rozcestí na Svahovou. Pokračujeme vlevo po zelené až na asfaltku. Po ní vystupáme vpravo, až k další závoře, dáme se vlevo a pokračujem dále. Zde ovšem pozor !!! zelené značka náhle uhybá z této cesty dolů vlevo. Cesta je dost zarostlá a značka není moc vidět ( mrkněte do mapky) takže buďte pozorní. Po zelené dojedem až do Mezihoří a dále po silnici do Blatna. Z Blatna, už každý trefí domů sám….8-)))

hodnocení:

Hodnocení tras:
jen pro zdatné cyklisty; pěkná vyjížďka; zvládnete to

Autor: Pavel http://universalvmoste.blogspot.com/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz