Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

07. října 2011 Fotoseriály

Oblasti: , , , | Komentáře: 1 | 874 x přečteno

Skvostný 39. týden roku 2011

Pondělí

Tento jediný den jsem Krušné hory opustil, abych  navštívil při pěší tůře České středohoří, kdy z Malých Žernosek převozem do Velkých Žernosek a na  Kalvárii. Před čím smekám? Potkali jsme tři  sličné slečny z Francie, které objížděli na kolech s ohromnými bágly Evropu a právě využili přívoz v Žernosekách. Přiznám se, že já bych si netroufl.

Další dny pak už to bylo jen s kolem.

Úterý
Cílem bylo navštívit Mostecký okres, kde sem chtěl objevit Liščí vyhlídku, neznal sem ji a neznám do dneška, unikla mi. Ale poznal sem neskutečný výhled. Lniště a pohled s Krušnohorským okem II. /Krušnohorské oko I najdeme nedaleko Nové Vsi v okrese Chomutov viz Krušnohorské oko I.
Lniště jsou  renovované objekty, tedy dvě velké budovy, patřící německým myslivcům . Byli ale v pohodě/ viz obrázek níže/  mohl sem fotit a vlastně i projet z lesní cesty přes jejich pozemek na silnici směr Nová Ves. Odsud byla vidět i rozhledna Jeřabina, což byl můj cíl / v ten okamžik výhledu – když razím na kole, tak si jen určím směr a pak si vytvářím v hlavě itinerář, nikdy tedy vlastně nevím kde skončím – i ta Liščí vyhlídka mě napadla až cestou/.

Středa
Sváteční středa oslavující sv. Václava, proto s Mílou. Byl to příjemný  výšlap přes Vysokou Pec na Medvědí skálu a poté oběd na Lesné. Mila  byla na Medvědí skále poprvé a hrozně se ji  líbil výhled z těchto skalisek, bohužel nevede přímo cesta. Proto doporučuji použít mapy či GPS. Já sem použil při mé první návštěvě intuici.

Proto sem tenkrát hledal kolo asi půl hodiny, odložil sem ho asi 200 metrů od Medvědí skály, už sem měl opravdu obavy, že už ho nenajdu.

Čtvrtek
Záměrem bylo hlavně  focení, proto sem si vzal i stativ a navštívil zákoutí Zákoutí. Objevil sem zde s Mílou ve středu osamocený barevný krásný javor, zkoušel sem proto dnes fintu se stativem.
Co obnáší „finta“? Už se i to několikrát podařilo s listím či čerstvě napadaným sněhem. Foťák na stativ, nastavit samospoušť a pak vrhat cokoliv na objekt až spoušť zachytí buď padající sníh či listí.Tentokráte se synchronizace hodu a spouště bohužel nepodařila.

Pátek
Navštívil jsem  v létě  oblast Krušných hor, kde během sta kilometrů z Chomutova a zpět   poznáte spoustu krás a já si je nechtěl nechat pro sebe. Projeli jsme tedy s kamarády německou část Krušných hor, vápenku Kalkwerk, přehrady Neunzehnhain I a Neunzehnhain II.

V sobotu a v neděli to už bylo jen takové „popojíždění“ v okolí naší chaloupky , kde jsme se chystali  na návštěvu přátel.

Za celý týden sem našlapal asi 450 km, vše po horách a povětšinou v terénu, mimo civilizaci, prostě boží týden.

Přehrada

Přehrada

Výhled z Medvědí skály

Výhled z Medvědí skály

Lniště

Lniště

Lniště

Lniště

Výhled z Jeřabiny

Výhled z Jeřabiny

Francouzky

Francouzky

Žernoseky

Žernoseky

Kalvárie

Kalvárie

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz