Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

13. dubna 2012 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 957 x přečteno

Proti proudu Ohře

V jarním čase  –  všechno je čerstvé, sytě zelené  – důvod navštívit kromě Krušných hor i Podkrušnohoří a ideální je když to stihneme během jediného výletu.

Naplánovaná byla návštěva Svatého kopečku s rozhlednou v Kadani, projetí cyklostezky Kadaň – Klášterec nad Ohří, návštěva tamnějšího zámku a lázní Evženka, pěkné vyhlídky v Černýši s pohledem na Doupov a poté výšlap Krušných hor z Perštejna.

Z Chomutova můžeme buď zvolit silnici č.13 což je samozřejmě rychlejší, u  silnici je i široká krajnice, další variantou je cesta po přivaděči , jen musíme každou chvíli obcházet závory.

Po přejetí průmyslové zony v Kadani nezapomeňme na  Svatý vrch s rozhlednou, vystoupat na ni  stojí za to, ale stejně asi bude hezčí výhled až za rozhlednou na naučné stezce okolo Svatého vrchu. Pod sebou vidíme jak Kadaňský stupeň, tak v dáli stolovou horu Úhošť. A právě pod ní právě v čase jarním vidíme krásně  kvetoucí stromy. Na horizontu ještě  spatříme Doupovské hory.

Po přejezdu Kadaní sjedeme ke Splitu a Kadaňskému stupni kde začíná cyklostezka do Klášterce nad Ohří, trasa vede přes zámecké zahrady a míjíme místní lázně Evženka, kde můžeme doplnit tekutinu v podobě léčivého pramene stejnojmenného jména.

Dál proti proudu Ohře se nám  nabídne pěkný pohled na podhůří Doupova v Černýši.  Ještě před Černýši si  můžeme všimnout po pravé straně kopce Šumná se zříceninou hradu Šumburk.

A tím končí jakž tak rovina a musime zdolat Krušné hory, načneme je v Perštejně, přes Údolíčko a zdolány jsou v Horní Halži.

Občerstvení nás čeká v Měděnci v restauraci u příjemných lidí s venkovním sezením.

Pak už mapka poradí kudy se vrátíme do výchozího bodu, tedy do Chomutova.

Nad Černýší


Cyklistická trasa 1500116 – powered by Bikemap
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz