Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

25. září 2012 Rozhledny, pohledy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 744 x přečteno

Zaječí vrch

Maxi posed či pidi rozhledna?  Prostě vyhlídková plošina. Dle místních byla postavena za účelem svatebního obřadu. Tímto patří dík svatebčanům za hezkou vyhlídku. Nabídne se nám pohled jak na Horní Blatnou s Blatenským vrchem či vzdálenější Klínovec, tak na hluboké hvozdy česko – saského pomezí.

Tento posed je od samotného vrcholu vzdálen čtyři sta metrů.

Zaječí vrch je nejzápadnější tisícovka v Krušných horách  s výškou 1009 metrů.  Je zalesněný, takže výhled ze samotného vrcholu není žádný. Poznáme jej podle triangulačního bodu s letopočtem 1947.

A jak se k vrcholu dostaneme? Pokud využijeme služeb cyklotrasy č.36 z Horní Blatné směrem na Jelení, tzv. Bučinské cesty tak u prvního přístřešku odbočíme vpravo a po čtyři sta metrech opět vpravo, po dalších sto metrech bychom nejvyšší bod Zaječí hory měli objevit. K samotnému vrcholu se dá dojet i na kole.

Pokud budeme pokračovat dále po Bučinské cestě tak u druhého přístřešku je taktéž odbočka vpravo, která nás dovede na hraniční přechod a na Henneberg, kde můžeme mimochodem navštívit Malé Jeřábí jezero z německé strany.

A pokud bychom nikam neodbočovali a dojeli až do Jelení, čeká nás jedno z nejpůsobivějších míst celých Krušných hor .

vyhlídková plošina

na samotném Zaječím vrchu

 

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (2hlasů, průměr: 4,50 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz