Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

10. srpna 2014 Aquaparky, koupaliště

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 621 x přečteno

Jeníkov kamenolom

Horké letní dny a tropická vedra jsou někdy spouštěčem porušování nějakých těch zákazů vstupu i zákazů koupání. Lom se nachází mezi obcemi Odřichov, Jeníkov a Lahošť.
Z nádraží v Oldřichově se sem snadno dostanete i pěšky (20 min). Přejdete most přes železnici – do části obce Oldřichov, která se rozkládá na opačné straně trati. Na křižovatce se dejte vlevo mezi zahrádky a domy. Po cca 300 metrech narazíte na přerušení silnice násypem. Když je teplo, stojí tu zaparkovaná auta, později už i cedulky se zákazy. Pěšky se do lomu dostanete i z druhé strany, od železniční stanice Duchcov přes obec Lahošť.

Zákaz vstupu, koupání na vlastní nebezpečí
Lom má svého majitele a je sem zákaz vstupu! Je pravda, že důvodem je především bezpečnost. Příkré stěny mohou být nebezpečné, může se drolit a padat kamení. V lomu není zázemí, ani toalety. Pláž a vstupy do vody jsou z ostrých kamínků. Když je velký úpal není moc kam se schovat, je tu pár náletových břízek, ale tam stín nenajdete. Odměnou za vše vám bude příjemná voda a bezvadné vykoupání.

Další nešvar, který je novým rituálem návštěvníků lomů a přírodních koupání, je neukázněné pobíhání psů všech velikostí a ras. Bezohlednost je někdy do nebe volající !!! Odpadky, vajgly a neúcta k přírodě je jenom dalším negativním bodem.

http://www.kamsevydat.cz/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz