Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

11. dubna 2015 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 2 242 x přečteno

Rodinný pivovar Krušnohor v Kraslicích

Rostou jak houby po dešti.
Ano jsou to pivovary. Už jen několik probdělých nocí a v květnu 2015 se otevře první pivovar, který se nachází přímo v Krušných horách. V Podkrušnohoří můžeme navštívit  skvělé pivovary jako je třeba pivovar Chalupník v Perštejně či U Hastrmana ve Velkém rybníce. , ale tento bude  opravdu první v horách.

Skalním pivařům v Kraslicích se konečně splní jejich velký sen. V okrajové části města, konkrétně v Tisové, totiž brzy začne fungovat rodinný pivovar, jehož originální název Krušnohor prozrazuje, jaké vlastnosti lze od nového chmelového nápoje očekávat a pro koho bude určený. Pochutnají si na něm praví horalové, pivní fajnšmekři a pak každý, kdo má rád pivo s pořádným řízem.

Vskutku, Krušnohor chce vsadit zejména na výrobu piv s výraznější hořkostí, což z nich udělá skvělá pivečka s osobitou a dobře zapamatovatelnou chutí. Ačkoli provoz kraslického pivovaru odstartuje až začátkem března, už dnes si lidé mohou dopřát několik druhů Krušnohora v lahvích nebo čepované, a to v oblíbené restauraci Švejk v horské Bublavě.

Krušnohor světlá 10°

Pivo se vyznačuje intenzivni hořkostí, lahodnou chutí a zlatavou barvou, pivo je uvařeno klasickým jedno-rmutovým způsobem, za použití kvalitních českých surovin.

Období produkce : celoročně
Skupina : ležák
Barva : světlé

Krušnohor světlá 12°

Pivo se vyznačuje zlatavou barvou, příjemnou chmelovou vůní a hořkostí, díky delšímu ležení je také plnější a dobře pitelné pivo uvařeno dvou-rmutovým způsobem.

Období produkce : celoročně
Skupina : ležák
Barva : světlé

Krušnohor polotmavá 13°

Speciální pivo jantarovo-měděné barvy uvařeno za použití karamelových sladů,nižším stupněm prokvašení tedy vyladěnou plností, má sladovou chuť a jemný hořký nádech.

Období produkce : celoročně
Skupina : speciál
Barva : polotmavá

Krušnohor tmavá 14°

Tmavé speciální pivo je uvařeno klasickým jedno-rmutovým způsobem u kterého jsme použili 5 druhu sladu aby jsme docílily velmi tmavé barvy a výrazně sladové chutě, pivo je typické svou chutí a vůní po karamelových sladech

Období produkce : celoročně
Skupina : speciál
Barva : tmavá

Krušnohor weizen 13°

Speciální svrchně kvašené pivo bavorského typu, uvařeno infuzním způsobem se vyznačuje velkou plnosti a osvěžující pitelností, s lehkým aroma po banánech a hřebíčku které vzniká při hlavním kvašení.

Období produkce : sezonní
Skupina : speciální
Barva : světlé

Krušnohor IPA 17°

IPA je styl světlého piva, které bylo poprvé uvařeno v Anglii v 19. století. Jeho vznik byl dán potřebou vyrobit takové pivo, které by bez újmy na kvalitě vydrželo delší dobu i ve složitějších podmínkách a hlavné přepravu do Indie proto se pivo vyznačuje výraznou hořkosti které má dlouhé doznívaní, díky své chuti a vlastnostem se výborně hodí především k jídlu a vychutnávání.

Období produkce : sezonní
Skupina : speciální
Barva : světlá až jantarová

Adresa: Tisová 1792, 358 01 Kraslice

Web: www.krusnohor.eu

GPS: 50°20’53.844“N 12°30’40.600“E

Email: pivovarkrusnohor@gmail.com

Tel.: +420 602 307 465

pivovar Krušnohor

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz