Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

30. srpna 2012 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 762 x přečteno

Minipivovar U Hastrmana

Kromě hypotetického pokladu v Krušných horách,  konkrétně v Jantarové štole , existuje v Podkrušnohoří další poklad a za ten lze bez nadsázky považovat minipivovar u Hastrmana ve Velkém Rybníce. Najdeme jej mezi Karlovými Vary a Hroznětínem.

Domácí pivovárek je součástí restaurace. S vařením piva zde začali 13. března roku 2005. Jednalo se jen o zkušební várku, první várka tak byla uvařena na kuchyňském sporáku. Pivo návštěvníkům zachutnalo, a tak se rozběhl administrativní kolotoč, díky kterému se pivo začalo oficiálně prodávat až v září roku 2006 pod značkou Velkorybnický Hastrman.

Vařily se jen tři druhy – světlá Jedenáctka, světlá Dvanáctka a polotmavá Třináctka.

Postupem času přibyly do  stálé nabídky další dva druhy Tmavý ležák (dvanáctka) a Staročeské bílé pivo. Po získání zkušeností, přestavění varny, spilky i ležáckého sklepa začali vařit i různé speciály. Výstav  pivovárku každým rokem stoupá, v roce 2009 se zastavil na 380 hl, v roce 2010 to bylo 401 hl a v loňském roce 491 hl.

V současné době vaří devět druhů piv, od světlého až po tmavé, můžeme ochutnat např. Medový speciál, či pivo s příchutí Aloe vera.Všechna piva jsou nefiltrovaná. A jaká je jejich chuť?

Opravdu lahodná. A co zaujalo kromě chuti?  V době návštěvy / červenec 2012 / stávala 11°C 21Kč a 12°C pivo 23Kč, to je opravdu „za hubičku“.

Přehled všech druhů piv s momentální nabídkou najdeme na těchto stránkách.

A jak zde  vaří, tedy nikoliv pivo? Něžné pohlaví určitě promine, ale plno dam by mohlo jezdit do restaurace  U Hastrmana na kurzy vaření.

Úžasná byla konverzace mezi mnou a sličnou a velice příjemnou obsluhou co vlastně poobědvám. Vybral sem si pečeného králíka na dušené mrkvi:

Se zelím či špenátem? Se zelím.
Se zelím bílým či červeným? S červeným
S brambory či knedlíkem? S knedlíkem.
Knedlíkem houskovým, bramborovým či karlovarským? S karlovarským.

Takže když to sesumírujeme za tři půllitrová piva / 2x 11°C a 1x 12°C / včetně skvělého obědu po mě chtěli 145Kč, slovy sto čtyřicet pět korun !!

Pobyl bych déle ale nebylo zbytí, čekal mě ještě výšlap do Abertam přes Jáchymov, což znalí snad ocení.

Zároveň si můžete objednat PET láhve s tímto pivem. Zásilka bude doručena přepravní společností PPL CZ. Po telefonické domluvě je možné takto zaslat i 30-ti litrové sudy. Objednání na těchto stránkách

http://www.pivohastrman.cz/

minipivovar U Hastrmana

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz