Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

31. července 2016 Pěší tůry

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 3 935 x přečteno

Pěšky okolo Moldavy

Šlapání nad Moldavou bylo součástí několikadenního pobytu na Moldavě Toulání po východním Krušnohoří.

Už při pohledu na turistické mapy nás zaujmou vrstevnice, které obepínají odlesněnou Moldavu. Jedno z nejkouzelnějších míst krušnohorské přírody, i když vlastně bez stromů, bez lesů. O to s bohatšími výhledy. Pokud si ji projdete po planinách, máte pocit, že všude se valí vlny. Kdy jednou zcela odhalí, aby při dalším příboji Moldavu ukryly. Ab po dalším vlnobití zjevila se třeba jen špička kostelíka.

Výlet můžeme začít z Horní Moldavy, nedaleko silniční česko-německé hranice, kde začíná i Sklářská naučná stezka vedoucí nad severem Moldavy. Možností je pak po třech kilometrech naučnou stezku opustit a pošlapat na rozhledy Nad Moldavou. Poté pěšinkou, trochu strmějším klesáním se opět dostaneme na naučnou stezku k moldavským rybníčkům.

Zde naučnou stezku opustíme a zvolíme žluté turistické značení okolo kostela Navštívení Panny Marie na nádherné louky a planiny nad jihem Moldavy. Rozlehlé, chtělo by se napsat snad i nekonečné lučiny. Odtud už byl jen krůček k názvu obce Pastviny. Vzpomínkou jest dřevěný kříž s odpočívadlem.

V bývalých Pastvinách žlutou opustíme, abychom po necelých 4 km km na ní opět narazili v Moldavě a vyrazili po ní údolím Muldavy, kde v horní části údolí tato říčka pramení. Aby se z ní pak na německé straně stala Muldau.

V páteční a víkendové dny se za odměnu můžeme občerstvit v příjemné hospůdce i s venkovním sezením, možností je i ubytování v pensionu Mulda /Moldava 153, tel. 777 135 252 dvorakjan@tiscali.cz /.

Jedinou, o to větší kaňkou, že při pohledu na sever se občas zjeví ve své hrůze na černo postavené fotovoltaiky.

okolí Moldavy

okolí Moldavy

okolí Moldavy

okolí Moldavy

okolí Moldavy

okolí Moldavy

okolí Moldavy

Route 3 341 371 – powered by www.wandermap.net
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz