Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

01. dubna 2017 Zpravodajství

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 336 x přečteno

Jirkovská přehrada zůstane uzavřena déle

V minulých letech byla je pro veřejnost od 1. dubna zpřístupněna přehrada a okolí nádrže (6:30-20:00, denně od 1. dubna do 31. října), tím se zkrátila cesta do Krušných hor směrem na Mezihoří a Orasín přes Telšské údolí.

V říjnu 2016 informovalo Povodí Ohře o předčasném uzavření cesty vedoucí z Jirkova přes VD Jirkov do Orasína, kdy došlo k opakovanému skalnímu zřícení a dopadu kamenných bloků na silniční komunikaci vedoucí areálem vodního díla Jirkov.

Skály se zatím nepodařilo zcela zkrotit, proto musí zůstat cesta uzavřena. Zatím předpokládáme, že by se mohla otevřít až v roce 2018, nejspíš od 1. července.

Ihned po projevu intenzívnějšího skalního řícení byla cesta podél jirkovské přehrady uzavřena nejen veřejnosti, ale všem bez rozdílu. Byli osloveni projektanti na sanaci skalního masívu nad cestou. Pro vlastní projektování však musel být odstraněn velký uvolněný skalní blok, aby projektant mohl vycházet ze stavu skály pod ním. K odstranění skalního bloku došlo právě nyní, již ve vhodných klimatických podmínkách.

„V současné době se připravuje výběrové řízení na projektanta. Předpokládá se sanace skály a zřízení záchytných prvků prakticky podél celé cesty na hráz,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

Rozsah stavby bude výrazně větší a časově náročnější, než se původně předpokládalo. Její dokončení se zatím rýsuje na konec června 2018. Po celou dobu nebude umožněn průchod veřejnosti podél vodního díla Jirkov. Vše se tu dělá pro bezpečnost pohybu po cestě kolem přehrady.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz