Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

16. října 2016 Fotoseriály

Oblasti: | Komentáře: 2 | 952 x přečteno

Tam někde nad Chomutovem

Dávno tomu, když jsem se v pravěku  poprvé objevil v místech, kam dnes vyrážím nabít si baterky. Nabít si mysl, duši, tělo.

Zjevil se tam jako cyklista – necyklista, oblečen – neoblečen, do bavlněna.

Oblečení na mě vlálo jak státní vlajka na žerdi při větrném poryvu. Na nohách takzvané toníky, helmy se snad teprve objevovaly na projekčních plátnech / pomineme-li závodnické kožené helmy/.

Ještě že nevznikl z té doby obrázek. Měl bych komplexy do dnešních dnů. Naštěstí ještě neexistovaly digitály a fotografování bylo pro opravdové fajnšmekry . Kdy se vedly řeči v akademických kruzích, kdo že je to ten pixel.

Chyběl už jen vpředu a vzadu košík z rákosí. Plastová láhev a  třepetající se bublinky jakékoliv minerálky na předním nosiči , na tom zadním nějaký ten domácí čtyřnohý mazel.

Zjevil se v rašelinách na dámském kole, které patřilo bývalé mé přítelkyni a já si jej potajmu půjčil. Musel jsem kradmo, neb ji onehdy dost vyčinil za větu „pojď Martine koupíme si kola „. A chlapská ješitnost je neskutečná. Díky Jíťo, byla to v průběhu času s námi,  jedna z nejkrásnějších vět.

Objevil se v místech, které mi připadaly, že pak už končí svět. Že v takových výšinách potřebuji klíč od nebe. Nevnímal světlo, mračna. Překvapen prudkým dubnovým deštěm.

Kvapíkem sjížděl, neměl ponětí jak dlouho, co mě čeká. Do dneska nechápu, jak jsem se v těch končinách zjevil. Nesměle hádal, že ten sjezd bude snad na celý den. Neměl žádný pojem o čase, o prostoru Krušných hor.

Přijel z hor zcela mokrý, zatímco v podhůří neměli ponětí o dešti již několik dní.

A já se z těch hor vrátil živ. A zdráv. Sice mokrý a promrzlý, ale vrátil. A nyní se vracím do nich, neb vím kde jsem živ a zdráv.

Stačí toliko vyrazit nad Chomutov a zjistíme, jaká krásná zákoutí nám Krušné hory tam někde nad Chomutovem nabídnou.

 

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

nad Chomutovem

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz