Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. srpna 2008 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 955 x přečteno

Zanevřel jsem na Krušné hory; z Chomutova na Ranou

Tak jsem dneska zanevřel na Krušné hory a vyrazil jsem „zkontrolovat“ České středohoří , konkrétně Ranou. Jelikož jsem byl včera s mojí milovanoumilou Mílou na výletě v Krušných horách , konkrétně jsme vyjeli z Chomutova vlakem na Moldavu a poté jsme navštívili jak německé , tak i české cesty (navštívili jsme i Flájskou oboru , která je přes prázdniny otevřená, pokud nebude má milá Míla líná a napíše z tohoto výletu krátký itinerář, taktéž se na těchto stránkách o něm dočtete).

Raná

Nejkratší možnou trasou jsem vyrazil přes Údlice, Přečáply,

Nezabylice stále po silnici , moc aut nejezdí , až sem dojel do Velemyšlevce, zde jsem pokračoval cyklotrasou č.3034 přes pole až do Blažimi (zkraje je to panelka , sem tam malá loužička)) , dále Výškov a na Výškov v Čechách , kde jsem vyjel cestičkou na most silnice vedoucí do Břvan a pak až do do vesnice Raná.I na této silnici je aut poskrovnu.

Přímo na kopec se dá dojet i po modré značce, která je už před vesníci, ale já sem potřeboval doplnit tekutiny. K tomu se hodí hospoda Ponorka. Po načerpání energie už jen čekal samotný výšlap na kopec Ranou.
Při výšlapu jsem měl i to štěstí , že jsem zahlédl jakéhosi „hlodavce“ .  Má chytrá milá Míla mě poučila, že v této lokalitě žijí sysli , takže jsem na vlastní oči viděl sysla.
Jelikož je Raná vyhlášena rájem létání i mě se podařilo pořídit několik obrázků s paraglidingistou .

Pohled z Rané

Blažim

Po pokochání a focení sem se vrátil tím samým směrem , pouze ve Výškově v Čechách jsem nesjel z mostu , ale jel sem rovně na Bítozeves, v této vesnici , hned za prvním barákem se odbočí na polní cestu , držejíc směr stále vlevo , dojedete až do Tatiné , pak přes most vpravo po silnici do Nehasic, kde před mostkem přes Chomutovku se dáme vpravo polňačkou do vesnice Mnice a pak už po silnici do Truzenic, do Velemyšlevsi a pak tou samou trasou do Chomutova. Kdo by si to chtěl trochu změnit , tak může před Bítozevsí odbočit vpravo na Vidovle, Blažim , Havraň a pak na Chomutov , jenže tato cesta je náročnější , je to takové nahoru, dolu, nahoru.

Další variantou je cesta z Břvan do Počerad, Volevčice, Polerady, Líšnice, Havraň, Soběnice, Sušany, Otvice a JIrkov, kterou vidíme níže.


Bike route 1312165 – powered by Bikemap 
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz