Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

05. listopadu 2008 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 817 x přečteno

Z celnice na Božím Daru bude infocentrum

Boží Dar jako jediná obec v Karlovarském kraji získal komplex budov na hraničním přechodu do Německa. Z objektů, které do prosince loňského roku sloužily celníkům a policii, chce vytvořit informační středisko pro centrální Krušnohoří.

„Na projektu se budou podílet také Jáchymov, Loučná pod Klínovcem, lázně Oberwiesenthal a obec Breitenbrunn,“ řekl božídarský starosta Jan Horník.

Boží Dar usiloval o objekty od samého počátku a poté, co je odmítl kraj, měl cestu otevřenou. Smlouva o převodu je už podepsaná, teď je ještě třeba počkat na potvrzení transakce ministerstvem financí.

„Budeme garantovat, že v případě mimořádných situací tady bude mít policie a další složky integrovaného záchranného systému zázemí. V zimě chceme začít s prací na projektu,“ poznamenal starosta Horník. Nevylučuje, že by tady mohlo být třeba i muzeum Krušnohoří. Některé obce už nabídly zajímavé exponáty. Boží Dar uvažuje také o zázemí pro turisty v podobě občerstvení a ubytovny. Ta by mohla sloužit rovněž k pobytu sportovců. Obdobné zařízení zatím Boží Dar nemá.

„Možností je řada, záleží na naší dohodě. Rozhodně jsme ale získali možnost, jak zkvalitnit infrastrukturu pro cestovní ruch,“ konstatoval starosta.

Kdy se s úpravami budov na přechodu začne, to bude podle Horníka záležet především na penězích. Jaké budou náklady, vyplyne až z projektu. Turisté v infocentru získají údaje týkající se nejen krušnohorské oblasti, ale rovněž vnitrozemí. Část objektů ale začal Boží Dar využívat už nyní.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – karlovarský kraj

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz