Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

30. listopadu 2009 Rozhledny, pohledy

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 968 x přečteno

Reitzenhain a panoramatický výhled

hory

Reitzenhain je německá obec ležící na hřebeni Krušných hor na německo-české hranici u hraničního přechodu Hora Svatého Šebestiána. Až do sedmdesátých let 20. století byl Reitzenhain spojen s Chomutovem i železniční tratí.

ReitzenhainOsada vznikla již v 16. století na hranici mezi Saskem a Českou republikou v nadm. výšce 770 m. Silnice procházejíci vesnicí, je jednou nejstarších a nejvýznamnějších silnic v Sasku. Vedla až z Hamburgu přes Magdeburg, Halle, Lipsko, Chemnitz, Marienberg, dále přes Prahu, aby přes Vídeň a Terst končila v Benátkách.

V okolí Reitzenhainu najdeme několik zajímavostí. V prvé řadě jsou to kamenné varhany Hirstein . Stejnojmenný kopec najdeme nad vesnicí Satzung.
V tomto odkazu si můžeme prohlédnout panoramatický výhled na Krušnohoří z tohoto vrcholu.

Ve dvou kilometrech vzdálené vesničce Künhaide můžeme objevit manufakturu vyrábějíci dřevěné vánoční ozdoby. Objevíme zde také hezký kostelík , který leží nedaleko turistického přechodu pro pěší .

Začíná zde také jedno z nejhezčích údolí Krušných hor. Inspiarcí Vám může být tento článek .

V zimních měsích jsou mezi Kühnhaide a Reitzenhainem udržovány dva lyžařské okruhy. Jeden v délce 13 km, druhý měří 14km, oba okruhy jsou vzájemně propojeny. Zde máte odkaz na mapku.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz