Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

19. října 2011 Tipy na výlety

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 403 x přečteno

Bikemap.net Co je to? Jak na to?

Bikemap.net.

Je šikovný mapový server, kde můžeme najít inspiraci na cyklovýlety / na tomto portále najdeme dále trasy pro  in-line bruslaře, běžkaře, motoristy/ nebo  se ostatním svěřit se svými výlety a sami vytvářet trasy.

Není potřeba k tomu ani registrace / i neregistrovaný mapu může přidávat,  jen ji pak nelze později upravovat./  Registrace slouží tedy kromě pozdější editace tras k vytvoření svého tréninkového plánu.

Co zaujme při  prvním pohledu na mapu jsou čtverečky. Najdeme v nich pomocí kurzoru myši množství tras na dané lokalitě, která se kliknutím na čtvereček může dále přibližovat až na nejnižší úroveň, poté se na mapě zobrazí terčíky s koly, to jsou již jednotlivé trasy v naší dané oblasti.

Po zvolení trasy se objeví vpravo nahoře informace  – délka, charakter profilu a povrchu. K trase je automaticky zobrazen výškový profil a to interaktivní. Což znamená, že při najetí myší na profil se v mapě zobrazí ukazatel, kterému místu trasy pozice na profilu odpovídá.

Autor může k trase přidat i její stručný popis.

Zobrazování map je nejen terénní, ale i satelitní, hybridní, klasické či jako OpenStreetMapu (OSM).

Jak mapy vytvářet?

Stačí kreslit linky myší – jedny jsou magnetické (kopírují přesně značenou trasu mezi dvěma body, jedná se ale spíše o silnice, nikoliv o lesní cesty) a klasicky, což se musí myší nakreslit ručně. Obě varianty se dají kombinovat.

Rozšířenou funkcí je i možnost přidat bod zájmu formou textu či fotografií. Klikněte kousek mimo trasu a zobrazí se bod včetně bubliny pro vložení textu či fotografie (tu vložíte z vašeho PC ve formě souboru). Pokud trasa začíná a končí ve stejném bodě, máte možnost ji spojit odkazem vpravo.

Jak mapy nahrávat?

Nalezneme zde funkci Export, kterou můžeme vytvořit soubor GPX a pak jej nahrát do vaší navigace GPS . Nahrávat můžeme i do Google Earth (soubor KML). Soubor lze ale i klasicky si nechat vytisknout.

Tréninkový deník

Absolvované trasy  zaznamenáte do vašeho tréninkového deníku, kde uvidíte počet odjetých hodin, kilometrů a výškových metrů  za týden, během měsíce či celkově. Abyste trasu mohli vložit, musíte se přihlásit pod svým profilem a na stránce ujeté trasy kliknout na tlačítko vpravo nahoře Přidat trasu do oblíbených.

Poté vpravo nahoře klikněte na své uživatelské jméno a na nové stránce potom na odkaz Vytvořit nový vstup do deníku. Vyberte trasu, popište průběh své trasy, zadejte možnou poznámku, datum, a za jaký čas jste ji absolvovali. Po kliknutí na Uložit se zobrazí ve vašem deníku a statistiku mohou vidět i ostatní uživatelé serveru.

Jak to vypadá v praxi se  můžete přesvědčit na těchto interaktivních mapách. /Budou postupně přidávány, včetně doplnění obrázků/

Na rozhlednu Pöhlberg

Abertamy – Jelení – Přebuz – Nové Hamry – Abertamy

Nejtěžším stoupáním na Chomutovsku /po asfaltu/

Ze Šumného dolu přes Flájskou oboru do Německa

Jarní výšlap na Růžový vrch

Na Jeřabinu přes Lniště

Na dvě přehrady a jednu vápenku

Z Kalku do Chomutova

Na Hasištejn bez doprovodu aut

Na Jelení horu z Chomutova

Na Čihadlo přes Jirkovskou přehradu

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz