Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

22. října 2011 Tipy na výlety

Oblasti: , , | Komentáře: zatím žádný | 1 431 x přečteno

Ze Šumného dolu přes Flájskou oboru do Německa

Tento cyklovýlet lze uskutečnit pouze v červenci nebo v srpnu. Důvodem je, že ostatní měsíce v roce je Flájská obora veřejnosti nepřístupná.

Smyslem výletu bylo hlavně poznat Šumný důl, což je jedno z  míst, kde by v budoucnu mohla vyrůst přečerpávací elektrárna .

Po výšlapu údolím a projetí Flájské obory /doporučuji její návštěvu /sem si průběh výletu určoval podle fyzických a psychických sil.

Následoval sjezd do Českého Jiřetína a opuštění České republiky  a před přehradou Ruschenbach do vesničky Cämmerswalde, kde objevíme jedno malé letecké muzeum. Je zde i restaurace v samotném letadle.

Odtud je to kousek do hračkářského městečka Neuhausen, je to vlastně vesnička typická pro celé Krušnohoří na německé straně.

Po opuštění civilizace po polních a lesních cestách sem byl odměněn nádherným pohledem do krajiny. Utvrdíme se v tom, že německá část Krušných hor je dosti odlišná od té české.

Pomineme-li rozdíl ve vesničkách je zde krajina dosti kopcovitá, po rovinách ani památky. Proto každý výlet do Erzgebirge považuji za náročnější v porovnání s putováním po české straně.

Směr do domoviny byl zvolen přes Olbernhau, kde stojí za návštěvu historická část městečka.

Nejkratší a nejméně náročnou trasu do Chomutova  pak umožňuje zdejší přechod do Brandova a proti proudu Načetínského potoka /taktéž doproručuji / přes Kalek a nejrychlejší možnou cestou na II. mlýn.

I tak bylo našlapáno hezkých 105km.


Cyklistická trasa 1307642 – powered by Bikemap
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (3hlasů, průměr: 4,33 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz