Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. května 2013 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 3 816 x přečteno

Průjezd centrální částí Doupovských hor

Po dlouhé době jsem získal se skupinou kolegů z Fotoklubu Krušné hory povolení pro vjezd do vojenského prostoru Hradiště.

Výlet jsme uskutečnili 4.5.2013.

Do VP jsme vjeli za městem Valeč u Velkého Hlavákova. Pokračovali jsme severozápadně po páteřové silnici a po cca 2km odbočili vlevo do Lochotína. Zde se zachoval kostel, ve kterém byl částečně natočen film Tankový prapor. Ještě je zde jedna polozbořená budova a rybníček.

Z Lochotína jsme dále jeli stále severozápadně přes střelnici Mětikalov do města Doupov, ze kterého zbyla jen cedule označující obec. A ještě hrobka Zedwitzů na kopečku u města.

Poté jsme měli v úmyslu navštívit vrchol Pustý zámek, ale z toho sešlo z důvodu kontroly PČR. Ne, že bychom měli nějaké problémy s policisty, naopak, doklady jsme měli v pořádku a chlapci od PČR nám nabídli lepší cíl pro rozhled po Doupovských horách, a to Jánský vrch. Na ten nás doprovodili a měli pravdu. Z tohoto vrchu jsou vidět celé Doupovské hory. Neměli jsme úplně ideální počasí na fotografování krajinek, spíše jsme se soustředili na místí flóru a tím pádem na makrofotografii.

Z Jánského vrchu jsme jeli směrem na západ a prostor jsme opustili v Kyselce.

Co se týče geologie Doupovských hor, jedná se o třetihorní stratovulkán a my jsme vlastně projížděli kráterem, nebo-li zbylou kalderou. Krajina působí až pochmurným a trochu i deprimujícím dojmem, je to úplně něco jiného, než lze spatřit mimo vojenský prostor. Je tam množství divokých zvířat, která jsou jistě spokojená, že nemají poblíž člověka. Vojáci jsou ve VP prakticky od roku 1953, nejdříve socialistická armáda, resp. armády Varšavské smlouvy, nyní zde cvičí vojáci NATO.

Shrnuto – luxusní a parádní výlet, který si zopakujeme na podzim.

Stáhnout soubor Doupov GPX

Doupov

Jánský vrch

Doupov

Doupov

Doupov

Doupov

Doupov

Doupov

ScreenShot003

Zpracoval a vyfotil Galdra Honza Kučera www.profifotoart.cz 

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (3hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz