Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

01. ledna 2014 Fotoseriály

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 044 x přečteno

Za sluníčkem na Výsluní

Kam jinam za sluníčkem když ne na Výsluní, německy Sonnenberg, což si můžeme volně přeložit třeba  jako „sluníčko na kopci“? Naši předkové prostě věděli jak rozumně si  postavit sídlo a několik minulých dnů končícího podzimu jim dalo za pravdu.

Už nějaký čas se mlha držela do výšky zhruba do 650 metrů, takže bylo rozhodnuto vychutnat si Krušné hory s modrou oblohou a v posledních letech zaplaťbánbůh jen s bílou pokličkou.

A i logisticky to bylo vymyšleno skvěle, vyjeli jsme z Chomutova busem směrem na Horu Svatého Šebestiána s výstupem v Nové Vsi  s  tím, že musíme být ve Výsluní po poledni. Ranní autobus nám umožnil vychutnat si začínající den od úplné tmy, přes úsvit až do úplného rozednění na Novoveském vrchu.

Navíc ve Výsluní  najdeme jeden z nejmajestátnějších  krušnohorských kostelů jak svou polohou tak svou stavbou.  Kostel se nám ukazuje již na začátku výletu, tedy Novoveském vrchu nad mlžným Krušnohorským mořem.

Prožít svítání nad Novou Vsí u Hory Svatého Šebestiána a poté přes částečně namrzlé Novoveské rašeliniště, která  nemáme, pokud tato místa nezamrznou nebo nezapadají sněhem, šanci navštívit. A  přes Farský les si udělat pěší tůru za „sluníčkem na kopci“ s kostelem svatého Václava.

na Novoveském vrchu na Novoveském vrchu na Novoveském vrchu na Novoveském vrchu na Novoveském vrchu kostel ve Výsluní Klenovec kostel ve Výsluní Novoveské rašeliniště Novoveské rašeliniště cesta k Výsluní kostel ve Výsluní

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz