Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

13. května 2014 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 701 x přečteno

In-line bruslení Berlín

In-line BerlínIn-line bruslení a cyklistika na tom nejjemnějším asfaltovém povrchu. Po sportovním výkonu si odpočiňte ve stínu stromů nebo v útulných hospůdkách. Navštivte zajímavá místa a prožijte báječná dobrodružství. To vše a ještě mnohem více můžete zažít na in-line trasách „Flaeming-Skate“, nacházejících se jižně od Berlína. Na téměř 230 km dlouhých trasách pro bruslaře, pro vášnivé cyklisty dosahujících až 500km, najdete 2 až 3 metry široké cyklostezky, které vedou oblastí Niederen Fläming a Baruther Urstromtal.

Autoři a tvůrci zdejšího areálu se již při plánování a projektování areálu snažili o maximální pohodlí pro obě strany, tedy jak pro cyklisty, tak i pro in line bruslení. Cesty ve Flemingu jsou maximálně široké pro pohodlné předjíždění a míjení se na trati.

Avšak co opravdu každý cyklista a inline bruslař ocení je zdejší opravdu kvalitní asfaltový povrch, často je přezdíván jako „černé sklo“.

Fleaming – Skate nabízí kvalitní cesty, které jsou příjemné a klidné pro rodinné víkendové výlety. Na zdejších tratích se nemusíte obávat motorových vozidel. Ty zde potkáte opravdu jen zřídka a jedná se především o zásobovací vozy. Výše zmíněné Vám jistě příjemně nastíní místní příznivé podmínky pro strávení Vašeho prodlouženého víkendu.

Dalším zpestřením na in line a cyklo trasách je řada veřejně přístupných koupališť. Cestu Vám zpříjemní i výhledy na historické větrné mlýny, které jsou postaveny ze dřeva a dominují zdejší krajině. In line stezky a cyklo trasy vedou často uprostřed borových lesů či luk a jsou vedeny s minimálním převýšením.

Základem je kruhová trasa RK1, která vás provede oblastí Dolní Fläming a městy Luckenwalde a Jüterbog. Kromě radosti z vlastní jízdy na bruslích je na ní možno nalézt mnoho pamětihodností a zajímavostí. Za prohlídku stojí město Luckenwalde, historické centrum města Jüterbog a někdejší vojenské letiště v Altes Lager (část města Niedergörsdorf). V blízkosti stezky se také nachází muzeum v Armin Palace poblíž Wiepersdorfu a mnoho větrných mlýnů.

Okruh Kolzenburg poblíž Luckenwalde (RK2, délka 12 km) je vhodný pro začátečníky. Trasa je téměř bez převýšení. Poblíž stezky je mnoho příležitostí k ubytování a občerstvení. Jsou zde také půjčovny bruslí a jízdních kol. Z Kolzenburgu je to jen kousek ke koupališti v Luckenwalde nebo do lázní Fläming-Therme.

Okruh RK3 z Jüterbogu přes Neuheim a Grüna do kláštera Zinna – to je 11 kilometrů skvělého bruslení. Za prohlídku stojí středověký dům v opatství „Abtshof“ v Jüterbogu, dále pak kulturní centrum Museumsscheune (bývalá stodola) v Grüna, cisterciánský klášter a muzeum tkalcovství v klášteře ve městě Zinna.

Stezka je dosažitelná autem i po železnici. Další informace můžete najít na stránkách www.flaeming-skate.de.

Přehled tras na stránkch www.flaeming-skate – trasy

In-line Berlín

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz