Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

27. listopadu 2017 Zajímavosti

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 552 x přečteno

Vánoční pošta z Božího Daru 2017

Jako každý rok, i letos je připraveno nové příležitostné razítko, které má každý rok jiný motiv symbolizující vánoční svátky. Svou tradici má razítko již od roku 1994. Autorkou návrhu pro rok 2017 je Iveta Holešová. Pro letošní 24. ročník je na razítku vyobrazen adventní věnec s textem „Boží Dar“.

Razítkování bude probíhat v období od 1. 12. do 23. 12. 2017

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké lze na Boží Dar zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62, nebo osobně vložit do speciální Ježíškovy schránky. Všechny zásilky určené k orazítkování musejí být opatřené cílovou adresou a známkou odpovídající skutečnému poštovnému do místa určení. V prosinci se všechny ofrankované pohledy a dopisy orazítkují příležitostným vánočním razítkem a odesílají se zpět na uvedené adresy.
Nejžádanějšími dětskými dárky pro malé slečny jsou panenky My Little Pony, Littlest Pet Shop, Barbie, Equestria Girls, dětské kuchyňky a malá domácnost, kostýmy a profese, holčičí šminky, dárky s motivy trollů, Ledového království a hřejiví plyšáci.

Mezi chlapecké dárky patří pistole Nerf, roboti Transformers, modely technických strojů, elektronickou stavebnici nebo stavebnici MERKUR, autodráhy a auta na dálková ovládání. Mezi společné sny dětí patří interaktivní opičky Happy Monkey, Bunchems kreativní sada, chytré telefony, notebooky, tablety, powerbanky, stavebnice LEGO, různé společenské hry a knihy. Dětská srdce ale neprahnou jen po movitých darech, tyto malé dušičky si také přejí zdraví, štěstí a lásku pro celou svou rodinu.

V loňském roce (2016) bylo orazítkováno a odesláno 381 kg pošty, tj. cca 84 204 ks (15 % dopisů a 85 % pohlednic). K dnešnímu dni je připraveno k orazítkování 23,150 kg vánoční pošty, kterou zanechali v Ježíškově schránce na Božím Daru návštěvníci od počátku roku 2017. Dopisy a pohlednice jsou adresovány nejen do České republiky, ale i do celého světa, např. Čína, Japonsko, Austrálie, Nový Zéland, Německo, Slovensko, Kanada a USA.

foto http://www.hotel-berghof.cz/

foto http://www.hotel-berghof.cz/

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz