Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

21. srpna 2019 Zpravodajství

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 1 083 x přečteno

Den otevřených dveří na přehradě Fláje a Rauschenbach

Přehrady se otevřou v době od 9 do 16 hodin.

Den otevřených dveří  7.9.2019

Akce je určena pro širokou veřejnost a koná se ve spolupráci se SčVK, SVS, obcí Moldava, Českojiřetínským spolkem a Zemskou správou přehrad v Sasku. V rámci Dnů evropského dědictví se současně koná akce II. symbolické propojení Moldavské a Freiberské dráhy s hudebním festivalem. 

Na programu budou prohlídky vodních děl v českém i německém jazyce, prohlídky informačních center, na Raschenbachu také prohlídka mobilní laboratoře, připraven je program i pro děti. Mezi oběma přehradami bude zajištěna kyvadlová doprava. Na Flájích je možno se podívat i do unikátní duté hráze, kudy povede část jedné prohlídkové trasy.

Například vnitřek Flájské přehrady sloužil ke skladování ovoce a zeleniny, zřejmě ale jen jeden rok. Teploty i vlhkost byly optimální, proto ve třech vnitřních dutinách byla upravena podlaha betonovou mazaninou a byla na podzim zavezena zelenina s ovocem, ale problém vznikl v okamžiku potřeby vyzvednutí uloženého zboží v zimních měsících, kdy se technika přes sněhové podmínky nemohla dostat na místo a veškerá zelenina s ovocem se zkazily.

Podle tiskového mluvčí Povodí Ohře Jana Svejkovského není doloženo, zda se tyto „sklady“ využily pro zkázu potravin opakovaně, ale rozhodně se od tohoto uskladnění upustilo. Do dneška však zůstala ve zmíněných prostorách vybetonovaná podlaha.

Dále budou otevřeny

VD Skalka VD Březová

Jez Terezín Jez Doksany

Raschenbach

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (2hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz