Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

09. října 2008 Železnice, lanovky

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 5 226 x přečteno

Steinbach – Johstadt – úzkokolejkou romantickým údolím Přísečnice

Cyklovýlet podél trati – Cyklovýlet za Silénusem

Na této 750 mm úzkorozchodné železnici, která vede romantickými údolími Steinbach
Přísečnice a Černého Potoka, jsou skoro o všech víkendech v provozu historická vozidla společnosti IG Preissnitztallbahn. Občerstvení ve vlaku je možné, v létě dokonce na plošinovém, vyhlídkovém vagoně s pípou. Příjemní průvodčí prodávají jízdenky ve vlaku – všechen personál vykonává práci bez nároku na odměnu.

Přejeme Vám, našim zákazníkům, nezapomenutelnou jízdu. A proto nastupte, když parní lokomotiva zapíská a průvodčí zavolá: „Zur Fahrt mit der Preissnitztalbahn bitte einsteigen!“ – „Prosím nastupte si k jízdě železnicí údolím říčky Přísečnice!“

Tato železnice není napojena na veřejnou železniční síť, je nutno k ní dojet autem nebo busem přes hraniční přechody Hora sv. Šebestiána, Boží Dar, Vejprty nebo procházkou pěšky přes turistické přechody v Černém Potoce nebo Kryštofových Hamrech.

Jednotlivé zastávky:

Steinbach
se svým vodojemem známým i za hranicemi Saska je výchozím místem pro příjemnou jízdu muzejní železnicí. Bývalá železniční trať byla odsud až do Wolkensteinu vybudována jako cyklostezka.

Zastávka Wilbach – u vodního náhonu Wilbach se nachází útulná hospůdka, kde se podávají originální jídla a nápoje, česká obsluha, platit možno v Kč.

Andreas-Gegentrum-Stolln
Mezi vysokými stromy, jen několik kroků od zastávky, se nachází svědek z dob dobývání rud – štola „Andreas-Gegentrum-Stolln“.

Zastávka Forellenhof
Přímo u nově zřízené zastávky se nachází penzion a restaurace s exkluzivní kuchyní v klidném prostředí u jezírka s pstruhy.

Schmalzgrube
obec dostala jméno po staré tavící peci, kterou jako další svědek dobývání stříbra v Krušnohoří, můžete spatřit nedaleko nádraží. Přímo na cestě leží restaurace „Am Hammerwerk“.

Loreleifelsen
Tato samostatně se nacházející se zastávka v údolí Schwarzwassertal je výchozím bodem pro turisty k idylickým procházkám podél železniční tratě. Ve směru Grunbach dojdete pěšky po 20 minutách chůze k hotelu a restauraci „Heilbrunnen“.

Schlossel
k odpočinku nebo přenocování vás zve restaurace a penzion Schlosselmühle, nacházející se přímo u nádraží.

Jochstadt
nejvýše položené nádraží na trati, v historické výtopně jsou odstaveny provozuschopné parní lokomotivy.

ceník jízdného
tyto ceny platí pro občany České republiky , kteří mohou platit v korunách

Dospělí jízda tam a zpět 70,-kč
Děti (6-14 let ) jízda tam a zpět 30,-kč

domovská stránka železnice

Přísečnická železnice

Přísečnická železnice

1

11

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz