Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

22. října 2008 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 582 x přečteno

Skiareály vylepšily zázemí pro lyžaře

Největší skiareály v Karlovarském kraji jsou připraveny na zahájení Linovec

nové sezony a do zázemí pro lyžaře investovaly značné částky. Směřovaly hlavně na posílení zasněžovacích systémů, které tak dokážou například na Klínovci pokrýt více než 80 procent plochy sjezdovek. Ve většině případů provozovatelé areálů zachovají ceny na úrovni loňské sezony.Rozsáhlý zasněžovací systém na Klínovci je před zimou ještě posílen o dalších pět děl. Úpravami prošla rovněž čerpací stanice, jejíž technologie dokáže vyvinout až o 20 procent vyšší výkon. „To umožní, bude-li to nutné, kvalitnější zasněžení,“ uvedl provozovatel areálu Martin Píša. „Pro lyžaře je u sjezdovky Dámská rozšířeno také sociální zařízení a větší tu bude rovněž občerstvení,“ poznamenal Píša.

Na Klínovci zůstanou ceny na loňské úrovni a připravuje se tady společně s firmou Ideas systém slevových karet. Zdražovat zatím nebude ani skiareál v Bublavě na Sokolovsku. Lyžaři se tu mohou těšit na tři velké a dva menší vleky a kvalitní zázemí. „Chtěli jsme před sezonou postavit novou lanovku, ale nepodařilo se získat dotaci z Unie. Zkusíme to na jaře znovu,“ uvedl provozovatel Jiří Lhota.

Mnohem lepší služby chce nabídnout letos také Boží Dar. „V podstatě jsme připraveni, dokončujeme už poslední úpravy na sjezdovkách. Rozšířili jsme zasněžovací systém a pořídili novou rolbu na úpravu tratí a skútr pro obsluhu areálu. Celkem jsme investovali přibližně 13 milionů korun včetně prostředků z Evropské unie a ministerstva pro místní rozvoj. Upravené je rovněž značení běžeckých tras,“ řekl starosta Božího Daru Jan Horník.

Regionální mutace| Mladá fronta DNES – karlovarský kraj

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz