Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

19. ledna 2009 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 532 x přečteno

Cyklostezka protne celý kraj

Karlovarský kraj chce letos investovat 140 milionů korun do budování páteřní cyklostezky podél řeky Ohře. Finanční krytí projektu a podání žádosti schválila na svém posledním jednání krajská rada, definitivní souhlas by mělo dát zastupitelstvo. Informoval o tom hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.Část cyklostezky, která po svém celkovém dokončení povede od hranic s Německem u Chebu přes Karlovy Vary až na hranice s Ústeckým krajem, se už v současné době staví nebo je dokončena. „Chystaných 140 milionů korun by mělo být použito na tři úseky cyklostezky. Nejdelší část povede z Kynšperku do Chebu, další, kratší úseky se týkají úseku ze Sokolova do Královského Poříčí a okolo Lokte,“ upřesnil náměstek hejtmana pro dopravu Petr Navrátil.

Cyklisté se s auty nepotkají Páteřní cyklostezka patří v oblasti rozvoje turistiky mezi priority Karlovarského kraje. Na její stavbu chce využít hlavně dotace z Regionálního operačního programu. Nyní připravovaná žádost o 140 milionů korun bude pro kraj znamenat spoluúčast zhruba 10,5 milionu.

Některé úseky by ale měly být budovány i z jiných dotačních zdrojů. Například cyklostezka z Chebu směrem naWaldsassen by se měla financovat z dotací Evropské unie na přeshraniční spolupráci.

Trasa cyklostezky umožní bez kontaktu s automobilovým provozem přejet prakticky celým Karlovarským krajem. Díky tomu, že povede podél řeky, nebude muset překonávat terénní překážky, a bude tak vhodná i pro běžné turisty nebo děti.

V současné době je dokončena například část z Karlových Varů do Lokte, z Lokte do Královského Poříčí, dokončuje se část ze Sokolova do Kynšperka.
mf dnes – karlovarský kraj

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz