Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

23. ledna 2009 Hraniční přechody

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 2 262 x přečteno

Kraslice – Klingenthal

hraniční přechod

Přímo na státní hranici leží obecKlingenthal a letovisko Klingenthal od r.1919 město. Původně osada s rozptýlenou zástavbou zažila velký rozvoj v 1. pol. 17. století , kdy se tu houfně usazovali pobělohorští exulanti z Čech.

Název obce je odvozen od zvonění na bohoslužby (klingen). Vystěhovalci zde zavedli výrobu hudebních nástrojů. Hudební nástroje se zde zhotovují dodnes, jejich stavbě se věnuje i zdejší muzeum, každoročně se zde konají v květnu harmonikové soutěže. Centrální osmiboký barokní chrám je druhým největším kostelem v Sasku. Město je významný střediskem zimních sportů s pravidelnými běžeckými závody světového poháru žen.

Nad severním okrajem města je lyžařský skokanský můstek K100m. Menší zoologickou zahradu najdeme na výšině Richarda Wagnera. Asi 4km severně od města vede umělý kanál pro plavení dříví Flössgraben. Vede z rybníka Unterer Flossteich do rybníka Sauteich. Je dlouhý asi 13km .

Její tok sleduje silnička, v okolí jsou pozůstatky důlních děl. Dále k severu leží vodní nádrž Stausse s oblíbeným koupalištěm.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz