Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

21. října 2009 Atrakce, Sport, Ski

Oblasti: | Komentáře: zatím žádný | 3 227 x přečteno

Nejvyšší Bungee Jumping

Nejvyšší Bungee Jumping v Čechách najdeme nad Chomutovem.

Silniční most přes řeku Hačka na komunikaci I/7 mezi Chomutovem a Horou Sv. Šebestiána, který byl uveden do provozu v roce 2007, je v současnosti nejvyšším mostem, kde se v Čechách Bungee Jumping provozuje . Most přes Hačku
Most přes údolí Hačky je jubilejní dvacátou letmo betonovanou mostní konstrukcí na českém území.Most přes Hačku Ve srovnání s prvními letmými betonážemi u nás je dobrým příkladem vývoje, který zde prodělala tato technologie za 50 let svého užívání. Celková délka mostu je 336 metru a maximální výška nade dnem údolí řeky Hačka je 62 metrů.Bungee jumping (Bungy Jumping) je „sport“, při kterém je člověk přivázán za kotníky na elastické lano a skáče dolů z velké výšky. Myšlenka této dobrodružné zábavy není nová. Moderní fanoušci Bungee Jumpingu nacházejí své kořeny ve starobylé legendě, kterou uchovává v paměti domorodý kmen na ostrově Pentecost v souostroví Vanuatu v Melanésii v Jižním Pacifiku.
Existuje však několik různých verzí této legendy, faktem však zůstává žena, jež se rozhodla uniknout před zlým manželem. Vyšplhala na vysoký strom, kde si uvázala ke kotníkům liánu. Manžel vylezl za ní, ale než se mu podařilo manželku chytit, vrhla se střemhlav hlavou dolů. Muž skočil také, ale zabil se. Žena přežila jen díky liáně přivázané ke kotníkům. Pak se již legenda rozchází ve dvou verzích. Jedna tvrdí, že muži začali skoky provozovat k obdivu odvaze, kterou žena projevila, druhá verze říká, že se muži chtěli pojistit, aby je již žena nemohla oklamat. Tohoto obřadu se smějí účastnit jen muži. Časem se ze zvyku vyvinul rituál, kterým si domorodci pokoušeli zajistit dobrou úrodu. Každý rok očistili svahy od všech větví a kamenů, rozmělnili hlínu, aby mírnila dopad, a vztyčili skokanskou věž

Zdroj:wikipedia.org

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SKOK

Kritéria

Chlapci i děvčata, muži i ženy s váhou od 40 kg do 120 kg. Zájemci by neměli být po vážných operacích páteře, srdce a těžkých úrazech či onemocněních. Před každým skokem účastník stvrdí svým podpisem, že tyto úrazy či onemocnění neprodělal.

Sezóna

duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen ( viz termíny skoků )

Čas
10.00 hodin až 18.00 hodin

Ceník skoků
Bungee Jumping již od Kč 1.000,– (viz ceník skoků )

Počasí
Skáče se za každého počasí

Typy skoků
Skáče se s úvazem za nohy nebo za postroj (viz typy skoků )

Oblečení
Dle Vašeho uvážení. Bungee Jumping nevyžaduje speciální oblečení.

Před seskokem
Účastník vypíše registraci ke skoku, kde stvrdí svým podpisem, pravidla a chování během a po skoku. Má také možnost objednat si videozáznam na DVD.

Po seskoku
Každý účastník obdrží po seskoku certifikát o absolvování seskoku.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz