Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

05. června 2007 Tipy na výlety

Oblasti: , | Komentáře: zatím žádný | 1 779 x přečteno

Boží Dar – Scheibenberg – Boží Dar

Využili jsme rekreační dopravu , vyjeli cyklobusem na Boží Dar a rozhodli jsme mramorový lom se pro cyklovýlet na rozhlednu a čedičové varhany v Scheibenbergu.

Z Božího Daru jsme se vydali přes turistický přechod Hubertky k parkovišti pod Fiechtelbergem a pokračovali cestou, která vede dál k hospodě Waldeck za Oberwiesenthalem. Po ujetí asi 200m ,kdy cesta začíná klesat, jsme odbočili vlevo na červeně značenou cestu vedoucí do Crottendorfu, před kterým jsme odbočili vlevo a dojeli k bývalému mramorovému lomu.

Mramorový lom je dnes zatopen a slouží jako základna potápěčům. Naším cílemrozhledna byl Scheibenberg , vrátili jsme se proto na červeně značenou cestu vedoucí přes Crottendorf a u koupaliště jsme odbočili vlevo na cestu směrem k Scheibenbergu, projeli rovně křižovatkou polních cest a po mírném stoupání jsme odbočili na polní cestu vpravo,která nás dovedla k horní ulici, prvním domům a turistickému ukazovateli v Scheibenbergu . Ten nás nasměroval k nádherným čedičovým varhanům a rozhledně , která při příjezdu nebyla vidět a proto nás mile překvapila i svým moderním vzhledem.

Cestu zpět jsme zvolili stejnou až do Crottendorfu, kde jsme sjeli na hlavní silnici čedičové varhany vedoucí směrem na Neudorf a na konci Crottendorfu jsme u rozcestníku odbočili na neznačenou cestu vedoucí směrem na Neudorf .

Dále jsme jeli podle turistických ukazovatelů,které jsou na každé křižovatce cest, směrem k Fichtelbergu. Pod Fichtelbergem jsme se rozhodli jet cestou zpět na Boží Dar přes hraniční přechod Oberwiesenthal / Boží Dar .

Vrátit zpět na Boží Dar se můžete opět přes turistický příhraniční přechod Hubertky.

Celková délka výletu je cca 65km.

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz