Krušné hory   Krušnohorsky myslet, žít a snít

Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít

02. ledna 2012 Zajímavosti

Oblasti: | Komentáře: 2 | 974 x přečteno

Za jakou cenu ? Krajský úřad rozhoduje, zase blbě…


Plzeňská firma APB může postavit v horách nad Chomutovem pět nových větrníků. Ústecký kraj jí dal na konci prosince souhlasné stanovisko ke stavbě větrné farmy Blatno, tři z osmi navrhovaných elektráren ale nepovolil. Blatno je stranou od nejatraktivnější lokality mezi Horou svatého Šebestiána a Vejprty, kde investoři připravují stavbu až 205 větrníků.

Farma u Blatna patří mezi ty, které budily velkou kontroverzi, protože má vyrůst v blízkosti přírodního parku Bezručovo údolí. Záměr připomínkovala řada občanských sdružení a veřejného projednávání v říjnu 2010 se zúčastnilo 45 lidí. Vadilo jim jak narušení krajinného rázu a životního prostředí některých živočišných druhů, tak i přílišná blízkost k obydlím lidí. Některým připomínkám nakonec krajský úřad vyhověl, pět z osmi elektráren ale nakonec povolil.

„Některé znaky přírodní charakteristiky mají jedinečný význam v rámci regionu nebo státu. (…) Posuzovaný záměr ovlivní krajinná panoramata a vytvoří odlišný charakter v okolí Zákoutí a Mezihoří. Přinese změnu krajinného rázu v okruhu do 10 km (zřetelná viditelnost), na vzdálenost větší než 20 km budou již elektrárny obtížně viditelné,“ uvádí ve svém stanovisku krajský úřad.

No nedivme se když hejtmankou tohoto kraje je učitelka mateřské školky, že…
zdroj: web

[google-map-sc width=“580″ zoom=“14″ type=“SATELLITE“]

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (Nehodnoceno)
Loading ... Loading ...

Co by Vás mohlo zajímat




© 2024 Krušné hory Krušnohorsky myslet, žít a snít. Kontakt: krusnohorsky@krusnohorsky.cz